Rossi: Položaj v točkovanju je zelo slab

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2016 .

Valentino Rossi je dejal, da je njegov položaj v točkovanju zelo slab, potem ko je odstopil na dirki v Mugellu. Kakor so bili veseli domači navijači, ko je Italijan v soboto na kvalifikacijah osvojil najboljši štartni položaj, so bili danes razočarani, ko je odstopil že drugič letos. Da je udarec še hujši, je na dirki zmagal njegov najbrž največji tekmec za letošnji naslov prvaka, Jorge Lorenzo, ki ima pred Doktorjem v prvenstvu zdaj 37 točk prednosti.

Rossi je po odstopu dejal, da je imel občutek, da bi lahko premagal Lorenza v neposrednem obračunu. “Vedno je velika škoda, če pride do tehnične težave na dirki, toda težava na tej dirki je še hujša, saj sem bil ves konec tedna zelo hiter,” je povedal. “Zagotovo bi se lahko boril za zmago. Bil sem za Lorenzom, toda iskreno mislim, da sem bil malce hitrejši od njega, tako da bi ga zagotovo lahko napadel. Žal se je pokvaril pogonski agregat. Mislim, da je bila težava enaka, kot jo je imel on na ogrevanjih. Malce nas je skrbelo, saj se ponavadi takšne težave ne pojavljajo.

Tudi na tej dirki nisem osvojil točk, kar je velika škoda, saj sta bila Lorenzo in Marquez prvi in drugi. Razlika do prvega je zdaj 37 točk, kar je zelo slabo. Razlika je zelo velika,” je bil razočaran devetkratni svetovni prvak, ki je doživel prvi odstop zaradi tehnične okvare po skoraj desetih letih. “Žal sem v Austinu naredil napako. Lorenzo in Marquez sta prav tako naredila eno napako v teh šestih dirkah, toda ta odstop me je veliko stal,” je dodal Rossi. “Motocikel se mi je na dirki nazadnje pokvaril leta 2007 v Misanu, torej pred devetimi leti. Mislim, da je bilo nekaj narobe z obema pogonskima agregatoma pri meni in Lorenzu. Razlika je v tem, da je njemu odpovedal na ogrevanjih pred dirko, meni pa na dirki. Toda te stvari se dogajajo. Nič drugega ne moreš storiti, kot poskusiti naslednjič,” je zaključil Italijan.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish