Rossi pohvalil Vinalesa. Kako dolgo bosta ostala prijatelja?

Avtor prispevka: , objavljeno 16. novembra 2016 .

Valentino Rossi je po prvih dveh dneh testiranj pred novo sezono priznal, da je njegov novi moštveni kolega Maverick Vinales, ki je v obeh dneh odpeljal najhitrejši čas, na njem pustil dober vtis. Španec je oba dneva vozil Yamahin motocikel sezone 2016 in je bil v torek 0.020 sekunde hitrejši od Rossija, na zadnji dan pa s krogom 1:29.975, preko 0.7 sekunde.

“Že včeraj je odpeljal hiter čas, danes pa še boljšega,” je priznal Rossi, ki je na kvalifikacijah za VN Valencije na isti stezi na enaki konfiguraciji Yamahe M1 odpeljal krog v 1:30.128, kar je 0.153 sekunde počasneje. “Uspelo mu je odpeljati krog v minuti 29 sekund, kar je zelo dobro. Mislim, da je bil zanj to odličen prvi nastop.”

Medtem ko se je Vinales privajal na letošnji motor, pa je Rossi preizkušal različne rešitve za prihodnjo sezono. “Danes smo opravili nekaj več dela. Veliko smo primerjali novi in stari motocikel, ter novi pogonski agregat,” je pojasnil Italijan. “Čaka nas še veliko dela, še posebej kar se tiče pogonske enote, toda tudi šasijo je potrebno izboljšati. Prvi občutek je vredu, toda potrebujemo nekaj drugačnega v smislu nastavitev, potrebujemo več časa, da bolje razumemo kako najti pravo razmerje med nastavitvami. Osredotočiti se moramo na pogonski agregat, na pospeške, saj moramo izboljšati pospeševanje iz ovinkov.”

Rossi včeraj nad novim motorjem ni bil navdušen, občutki pa se drugi dan niso bistveno spremenili. “Občutek je podoben. To je šele prvi preizkus, toda prvi vtis pravi, da motor ni veliko boljši,” je dodal Italijan.

Foto: yamaha