Rossi: Počutil sem se kot pravi dirkač Formule 1 (Foto)

Valentino Rossi in Lewis Hamilton skupaj na stezi 2019
Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2019 .

Valentino Rossi in Lewis Hamilton sta v ponedeljek izmenjala dirkalnike. Svetovni prvak in zvezdnik razreda MotoGP se je na stezo podal z Mercedesovim dirkalnikom W08, s katerim je Hamilton v sezoni 2017 osvojil četrti naslov svetovnega prvaka v F1.

Hamilton pa je v zameno po stezi v Valencii zapeljal z Yamaho M1, s katero je Rossi na isti stezi le nekaj tednov prej nastopil na zadnji dirki letošnje sezone.

“Neverjetno je videti legendo, kot je Valentino, v dirkalniku Formule,” je povedal Hamilton. “Spomnil me je na moje prve trenutke v dirkalniku F1. Bilo je neverjetno voziti na stezi za Valentinom na enakem motociklu,” je še dodal.

Čeprav je Rossi v preteklosti že vozil dirkalnike Formule 1, je bil njegov dan za volanom Srebrne Puščice nepozaben. “Že prej sem bil velik Lewisom privrženec, zdaj pa sem še večji. Za nama je fantastičen dan, kjer sta se ne le srečali dve najvišji tekmovalni kategoriji, ampak sta tudi nastopili skupaj,” je povedal.

“Preizkus dirkalnika W08 je bil zame izjemen. V preteklosti sem že vozil dirkalnik F1, toda od takrat se je veliko spremenilo. Presenečen sem bil nad dirkalnikom in njegovo vodljivostjo, prav tako pa tudi nad Mercedesovo ekipo, s katerimi je bilo prijetno sodelovati. Počutil sem se dobrodošlo in pomagali so mi, da sem se zlahka privadil na dirkalnik.

Na stezi sem z Lewisom vozil tudi M1. To je bil za moštvo trenutek ponosa, saj smo lahko svojo strast delili z njim. Valencia ni preveč enostavna in bilo je vetrovno, zato sem pomislil, da bo Lewisu morda težko. Toda na motociklu se je odlično znašel. Z veseljem sem delil ta trenutek z njim in mislim, da se je tudi on zelo zabaval, kar sklepam po tem, da se ni želel ustaviti. Iskreno upam, da bova v prihodnosti doživela še veliko podobnih trenutkov.”

 

Foto: Yamaha Motor Racing Srl