Rossi po trdem delu v Jerezu našel boljšo formo v Le Mansu

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2021 .

Valentino Rossi je pred VN Francije zabeležil enega izmed boljših začetkov dirkaškega konca tedna, saj se je po dolgem času znašel v najhitrejši deseterici po prvih prostih treningih.

Devetkratni svetovni prvak je v Le Mansu po dveh treningih postavil deveti čas, s čimer je izenačil petkovo uvrstitev iz VN Katarja v začetku sezone, Italijan pa je poskrbel, da je Yamaha v najboljši deseterici imela uvrščene vse štiri svoje dirkače.

To, da je dirkač Petronas SRT pred tretjim prostim treningom v najhitrejši deseterici na lestvici združenih časov bi se lahko izkazalo za pomemben napredek, saj naj bi dež vztrajal tudi v nadaljevanu konca tedna, kar bi pomenilo, da bo na FP3 težko ujeti hitrejši čas in se neposredno uvrstiti v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.

Rossi je bil letos deležen kritik zaradi slabih dosežkov, ki pa bi lahko bili po uspešnih testiranjih v Jerezu stvar preteklosti. “Ja, za nami je precej boljši dan,” je povedal Rossi. “Že zjutraj sem v dežju imel občutek, da sem hiter. Toda potrebujem še več časa na suhi stezi, preden bom videl, če se nam je delo s testiranj v Jerezu obrestovalo. K sreči je bila steza na drugem

treningu suha, tako dasem lahko vozil hitreje in na koncu sem postavil deveti čas, tako da sem uvrščen v prvo deseterico. Cel trening sem vozil bolje, konstantno, občutim pa tudi izboljšanje na zaviranjih. Zdi se, da smo tu v boljši formi, kot na prvih dirkah.”

Rossi je razkril, da so v Jerezu na testiranjih preizkušali številne novosti. “Prilagodili smo zadnje vzmetenje, preizkusili različne nihajne vilice, spremenili ravnovesje motocikla. Preizkusili smo tudi drugačne karbonske vilice, vse to pa nam pomaga na zaviranjih in vstopu v ovinek, kjer smo zdaj lahko hitrejši in občutek je takoj boljši.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish