Rossi po težki dirki upa na rešitve na testiranjih

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Valentino Rossi je dirko za VN Španije začel s 17. mesta, tam pa jo je tudi končal, saj je imel veliko težav z oprijemom. Dirkač moštva Petronas SRT je želel osvojiti vsaj kakšno točko, kar pa je bila po njegovih besedah v Jerezu nemogoča naloga. “Dirka je bila težka, saj nisem bil dovolj hiter,” je povedal. “Imel sem veliko težav z oprijemom, tako da moj tempo na dirki ni bil nič boljši, kot na prostih treningih. V prvih krogih sem imel težave na zaviranjih, kar se je kasneje nekoliko izboljšalo in upal sem, da bom lahko osvojil nekaj točk. Toda to danes ni bilo mogoče.”

Rossi za prihodnjo sezono še vedno nima sklenjene pogodbe, ali bo ponudbo dobil pa naj bi bilo odvisno od njegovih rezultatov na dirki. Ti v letošnji sezoni niso preveč bleščeči, česar se zaveda tudi devetkratni svetovni prvak, ki še vedno verjame, da lahko v nadaljevanju sezone pokaže več.

“Začetek sezone je bil zelo težak, toda mislim, da smo še lahko konkurenčni. Le ugotoviti moramo, kako izboljšati naš tempo. Teoretično bi moral biti letošnji motocikel boljši, a sem bil počasnejši, kot lani. Tudi gume se niso veliko spremenile, a imam manj oprijema, česar ne razumemo. K sreči nas jutri čakajo testiranja, kjer bomo lahko poizkusili nekaj možnosti. Upamo, da bomo dobili nekaj odgovorov pred dirko v Franciji. Steza v Le Mansu nam v teoriji bolj ustreza, tako kot tudi Mugello,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj