Rossi po testiranju v Jerezu nadaljevanje sezone gleda z malo več optimizma

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2021 .

Valentino Rossi velja za enega največjih razočaranj v začetku letošnje sezone. Italijan je dejal, da bo pokazatelj ali bo še vztrajal v MotoGP prav njegova forma in ta ni bleščeča, saj je po štirih dirkah na skromnem 21 mestu osvojil pa je samo 4 točke, kar je daleč najslabši začetek odkar nastopa v MotoGP.

Po katastrofalnem vikendu za Valentino Rossija so testiranja pokazala malo več optimizma. Končali so jih z dobrim občutkom in potrditvijo, da je sposoben voziti boljše. Za najboljšim Maverickom Vinalesom je zaostal le 0,8s. Rezultat še vedno ni najboljši, vendar je v primerjavi z dirkaškim vikendom viden določen napredek.

Rossi je odpeljal 73 testnih krogov. Tako kot Franco Morbidelli je imel tudi Rossi nov prednji blatnik in novo nihajno ročico iz ogljikovih vlaken ter nekaj elektronskih nastavitev. Italijan je pojasnil, da mehkejše konstrukcije pnevmatik niso primerne za njegov slog vožnje, vendar se bodo morali temu prilagoditi. “Ne želim reči, da je zame pnevmatika premehka, saj je na koncu pnevmatika enaka za vse, tako da lahko tudi drugi to storijo. In če želimo dirkati v MotoGP, bomo to morali popraviti,” je dejal Rossi glede mehkejše pnevmatike.

“Po dirki in celotnem vikendu sta bila moja morala in morala moje ekipe zelo nizka, ker se moramo potruditi, da bomo hitrejši. Na testiranju so bile stvari nekoliko boljše in prišlo je tudi do nasmeha v ekipi. Izboljšati moramo tempo in občutek na motorju in to se skozi celotne vikende zelo trudimo. Veliko delamo na nastavitvi z Davidom [Munozom, šef posadke], nastavitev sprednjih vilic, tudi porazdelitev teže za hitrejše zaviranje in vstop, da zaviramo kasneje in vstopimo v ovinek z večjo hitrostjo. Vse, kar sem danes poskusil, je bil majhen korak. Je pa težko, saj testiranja velikokrat ne pokažejo realne slike, saj se pogoji na testiranjih močno razlikujejo z pogoji v dirkaškem vikendu,” je še dodal Rossi.

Preden se odpravi v Le Mans, bo Rossi nadaljeval svoj trening z ostalimi dirkači na VR46 Akademiji na moto ranču v Italiji, kjer bo poskušal še dodatno odpraviti svoje težave.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish