Rossi po padcu v Kataloniji: Kdo ve, morda bi lahko celo zmagal!

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2020 .

Valentino Rossi je v Barceloni doživel enega najboljših dirkaških vikendov v letošnji sezoni MotoGP.

Po odličnih rezultatih na treningih se je Italijan v kvalifikacijah zapeljal v prvo vrsto in se na dirki vozil v vodilni skupini skupaj z dirkačema ekipe Petronas Yamaha, Fabiom Quartararojem in Francom Morbidellijem.

A vse lepo je v Montmelu za legendarnega Italijana trajalo le do drugega ovinka 16. kroga, ko je sledil padec in sanj o stopničkah in celo morebitni zmagi je bilo za Rossija konec. “Škoda, ker je bil za mano čudovit vikend. Od petka sem bil hiter. Konec tedna smo lahko še nekoliko izboljšali motocikel. Bil sem hiter,” je dejal in se ozrl na vikend. “Seveda, lahko bi se uvrstil na stopničke, kar je bil naš cilj. Ne vem, kaj se je dogajalo v zadnjih nekaj krogih. Vsi, še posebej Quartararo, pa so bili bistveno počasnejši.”

Izbira pnevmatik je bila v Barceloni še posebej kritična. Zaradi nizkih temperatur jih je večina dirko začela z mehkima pnevmatikama spredaj in zadaj, med njimi je bil tudi Rossi. “Na začetku smo vozili zelo mehko. Bili smo hitri, vendar sem poskušal biti zelo nežen s sprednjimi in zadnjimi gumami. Vedel sem, da bomo proti koncu dirke trpeli,” je po poročanju portala vmax.si pripomnil Rossi.

Je bila v Barceloni v igri tudi zmaga? “Fabio, Franco in jaz smo bili najhitrejši vozniki v prvem delu dirke. Bili smo tesno skupaj. Mogoče je bil Fabio nekoliko hitrejši. A do konca dirke se je pnevmatika bistveno poslabšala. Tudi Quartararo je v zadnjih krogih veliko izgubil. Če je bila v igri zmaga, nikoli ne bomo izvedeli, ker sem padel,” je komentiral Rossi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish