Rossi po padcu v Aragonu ostaja v boju za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 29. septembra 2015 .

Valentino Rossi je pri testiranju Michelinovih gum v Aragonu zopet padel, Honda pa je s svojima tovarniškima dirkačema Marcom Marquezom in Denijem Pedroso znova preizkusila motocikel za prihodnjo sezono.

Ob koncu letošnje sezone MotoGP se Bridgestone poslavlja z mesta uradnega dobavitelja gum, zamenjal pa ga bo Michelin, dirkači najvišjega razreda pa so po dirki v Aragonu opravili testiranje novih gum.

Dirkač Yamahe se pri svojem drugem padcu z Michelinovimi gumami ni poškodoval, tako da ostaja v boju za naslov prvaka v letošnji sezoni.

Padla sta tudi Danilo Petruci in Bradley Smith, Jorge Lorenzo pa si je po šesti zmagi sezone privoščil kratek oddih in v testiranju ni sodeloval.

“Sem smo pripeljali vse, kar smo preizkušali že na testiranju v Misanu, nova je bila le ena prednja guma in tri različne zadnje,” je pojasnil Michelinov tehnični direktor Nicolas Goubert.

“Radi bi poskrbeli za vse mogoče pogoje na stezi, hkrati pa iščemo pravo mejo med voznimi lastnostmi in konstantnostjo. Profil gum je določen, zato v zvezi zadnjih gum iščemo le primerne zmesi. Preizkušamo različne sestave gum, ki ustrezajo pogojem in konfiguraciji steze. Za prednje gume smo ponudili dve različni zmesi z različnimi konstrukcijami, saj želimo izboljšati prednje gume, s katerimi imemo še nekaj težav,” je še pojasnil.

Dirkači razreda MotoGP bodo Michelinove gume naslednjič preizkusili na testiranju v Valenciji, ki je na sporedu po koncu letošnje sezone.

Foto: Yamaha