Rossi po finalu lanske sezone pričakoval padce

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2016 .

Valentino Rossi meni, da je bilo, potem ko je lansko sezono odpeljal brez napak, letos pričakovati kakšen padec. Italijan za Marcom Marquezom, ki vodi v točkovanju svetovnega prvenstva, zaostaja 53 točk po zadnji dirki pa je priznal, da je njegovega boja za naslov že konec.

Dirkač Yamahe je pojasnil, da je v začetku letošnje sezone še vedno čutil posledice naporne lanske sezone: “Lanska sezona je bila zelo naporna, še posebej drugi del, saj smo se vso sezono borili za vsako točko. Voziti sem moral na meji zmogljivosti, hkrati pa si nisem mogel privoščiti napak. Ko po toliko vloženega truda na tak način izgubiš naslov prvaka, to ni najboljše za naslednjo sezono.”

Izkušeni dirkač je ob začetku letošnje sezone čutil, da je večja napaka, zaradi katere bo odstopil, neizbežna. In ta je res prišla v Austinu, kjer se je končal Rossijev niz 25 dirk brez odstopa zaradi lastne napake.

“V Austinu sem brez napak odpeljal 25 dirk zapored,” je dejal. “Ko jih brez napak odpelješ 20, 21, 22 začutiš pritisk. Zatem se vsakič bojiš, da je prišla tista, ko boš padel. Sezono je težko odpeljati brez napak. Ko zaostajaš v točkah, moraš tvegati več, tako kot naprimer po okvari motorja v Mugellu. Takrat pa so možnosti za napako večje,” je pojasnil Rossi.