Rossi po dvoboju z Marquezom: Občutek je bil drugačen kot lani

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2016 .

Marc Marquez in Valentino Rossi sta med dirko za Veliko nagrado Velike Britanije poskrbela za navdušenje med gledalci, ko sta se kar nekaj krogov ogorčeno borila za tretje mesto. Dvoboj je spomnil na lansko dirko v Maleziji, kjer so se odnosi med prvakoma močno skrhali, ko je Italijan, ki je trdil, da ga je Marquez namerno oviral, dirkača Honde stisnil ob rob steze in poskrbel, da je tam padel. Toda Rossi je dejal, da je bil dvoboj v Silverstonu drugačen od tistega v Spaju.

“Marquez je vedno zelo agresiven, toda v primerjavi z dvobojem lani v Sepangu je bil ta drugačen, saj sva oba imela isti cilj, in to je, da v cilj prideva pred drugim,” je pojasnil Rossi, ki je lani Marqueza po nekaj prehitevanjih na stezi obtožil, da je pomagal Jorgeju Lorenzu. “To je bila razlika in v boju sem zelo užival.”

Marquez je dvoboj sicer dobil in se nato podal v boj s Calom Crutchlowom za drugo mesto, a je v zadnjih krogih naredil napako in zapeljal s steze. Rossi je s tem pridobil izgubljeno tretje mesto, Marquez pa je po prehitevanju moštvenega kolega Danija Pedrose dirko končal na četrtem mestu.

Rossi pa kljub temu po dvoboju ni ostal ravnodušen, saj je dejal, da se bolj boji dvobojev z Marquezom, kot z Andreo Iannonejem, ki je vozil na drugem mestu, ko je po lastni napaki padel. “Bolj se bojim dovobjev z Marquezom, saj vem, da me obravnava drugače, kot druge,” je v šali dejal dirkač Yamahe, ki je dodal, da so tudi boji z Iannonejem, sicer njegovim dobrim prijateljem, prav tako nevarni.

Italijan pa je dejal tudi, da je bilo nepravično, ko je Marquez med dvobojem po napaki zapeljal preko izletnega območja in se na stezo vrnil tik za njega, praktično brez izgube časa. “Ko zapelješ s steze to pomeni, da si naredil napako in na koncu koncev ni pravično, če po napaki nič ne izgubiš,” je dejal Rossi, ki je v Assnu lani do zmage prišel prav po sekanju zadnjega ovinka preko izletne cone. “Toda pravila so pač taka, da lahko po napaki nadaljuješ, če nisi nič pridobil. To velja za vse dirkače,” je še pojasnil.

Foto: Yamaha