Rossi: Po čudežu smo še vedno tretji

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2018 .

Valentino Rossi je dirko v Misanu začel z upanjem, da se bo lahko pred domačimi gledalci boril za stopničke. Toda Italijan je osvojil šele sedmo mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev v letošnji sezoni po dirki v Agrentini. Ob tem pa je izgubil tudi drugo mesto v točkovanju proti Andrei Doviziosu. Po dirki je devekratni svetovni prvak, ki je lansko dirko zaradi poškodbe izpustil povedal:

“Bila je zelo zahtevna dirka. Zelo sem razočaran, da pred tako velikim številom mojih navijačev nisem mogel biti konkurenčen. Pričakoval sem boljšo dirko, posebej zato, ker sem bil na četrtem prostem treningu precej hiter. Ampak iz nekega zaenkrat še neznanega razloga je bilo vse veliko težje. Težave smo imeli že na jutranjem ogrevanju, tako jaz kot Maverick in Johann.
“Razmere so bile podobne kot v soboto pa je bil kljub temu občutek na motociklu precej slabši. Kot, da je bil oprijem veliko slabši. Iz dirke sem poizkušal iztisniti maximum, toda to ni bilo dovolj. Bil sem skoraj sekundo počasnejši kot včeraj.”

Italijan se je ob tem dotaknil tudi trenutno dveh najboljši moštev Ducatija in Honde ter jih primerjal z Yamaho.
“Mi smo bili danes sekundo počasnješi od včeraj, medtem ko so pri Ducatiju in Hondi ohranili enak ritem. V zadnjih treh sezonah smo bili na začetku konkurenčni, v drugem delu pa smo začeli po tehnični plati zaostajati. Ducati in Honda uspeta med sezono bolje razviti svoj motocikel in Yamaha mora ugotoviti zakaj je temu tako.”
Rossi je ob tem dodal, da je neverjetno, da se ob vseh težavah nahaja na tretjem mestu v skupnem seštevku.
“Moramo ostati osredotočeni v nadaljevanju sezone, saj je še veliko v igri. Po nekakšnem čudežu sem še vedno tretji v skupnem seštevku. Imam več točk od Lorenza in Mavericka, za Doviziosom pa ne zaostajam veliko.”

Potem, ko tudi v Misanu Yamahi ni uspelo zmagati se je obdobje brez zmage še podaljšalo. Ta sedaj traja že 22 dirk, kar je enako kot med letoma 1997-1998. Če jim ne uspe zmagati na naslednji dirki v Aragonu bo to najdaljše obdobje brez zmage v Yamahini zgodovini nastopanja v razredu MotoGP.