Rossi po 20. mestu na testiranjih: Potrebna je druga pot

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2021 .

Valentino Rossi je v Katarju opravil s prvima dvema dnevoma testiranj v vlogi dirkača poltovarniške ekipe Yamahe Petronas SRT.

Italijan je drugi in s tem zadnji dan prvega dela testiranj končal na 20. mestu, ko so drugi dirkači po uvodnem dnevu iz motociklov poskusili iztisniti več, kar po njegovem mnenju pomeni, da se morajo vrniti in v nadaljevanju testiranj ubrati drugo pot.

“Končno mesto ni najboljše, tudi moj krog ni bil, toda danes se na motorju nisem počutil dobro,” je po koncu testnega dne povedal Rossi. “Na koncu sem imel še neko težavo z motorjem, tako da nisem mogel odpeljati hitrega kroga, s čimer bi zagotovo izboljšal svoj najboljši čas. Toda težava ni v tem, temveč v tem, da preprosto nisem bil dovolj hiter. Zdaj moramo pregledati zbrane podatke in v nadaljevanju testiranj ubrati drugo pot.”

Devetkratni svetovni prvak pravi, da se sooča s pomanjkanjem oprijema, rešitev pa kljub nekaj spremembam niso uspeli najti. “Težave imamo predvsem na pospeševanju, kjer mi manjka oprijema na zadnji gumi,” je pojasnil.

Yamaha je v Katar pripeljala novo šasija motocikla, s katero želijo lanski motocikel izboljšati z eno izmed pozitivnih lastnosti predlanskega, s katerim je Franco Morbidelli postal lanski podprvak. “Preizkusili smo obe šasiji, toda po dveh dneh se mi zdi, da sta obe zelo podobni lanski. U bistvu ni podobna predlanski šasiji, temveč je nekaj med modelom 2019 in 2020, ki pa med vožnjo daje zelo podoben občutek, kot lanska.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish