Rossi: Pedrosa si je zaslužil vsaj en naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 12. julija 2018 .

Valentino Rossi je dejal, da si je po njegovem mnenju Dani Pedrosa zaslužil vsajnen naslov v najelitnejšem motocikliističnem tekmovalnem razredu.
Dani Pedrosa je v četrtek objavil, da se bo ob koncu letošnje sezone upokojil potem, ko je izgubil sedež pri tovarniški ekipi Honde proti Jorgeju Lorenzu.
S enaintridesetimi zmagami se Španec nahaja na osmem mestu lestvice po številu zmag v najelitnejšem razredu skupaj s štirikratnim svetovnim prvakom Eddijem Lawsonom. Pedrosi pa sicer ni uspelo osvojiti naslova v razredu MotoGP, je pa trikrat končal na drugem mestu. Glede na precej klavrno letošnjo sezono bo kot vse kaže Španec ostal brez naslova. Valentino Rossi je odločitev Pedrose komentiral.
“To je velika smola za naš šport, saj nas bo zapustil eden najboljših dirkačev zadnjega obdobja. Smola je tudi za Danija, da ni osvojil niti enega naslova svetovnega prvaka v razredu MotoGP. Mislim, da si je zaslužil vsaj enega.”
“Takšne odločitve nisem pričakoval, mislil sem, da bo nadaljeval mogoče z Yamaho. Toda odločil se je drugače. To je velika smola za vse.”
Rossi je ob tem dodal, da je imel Pedrosin dirkaški still velik vpiv na vse ostale, saj je lahko na pospeševanju iz ovinkov veliko pridobil, ker je hitro poravnal svoj motocikel.
“Dani je zelo tehničen dirkač, je zelo pameten. Dobro je voziti za njim in gledati kako nežno zavira in pazi, da mu motocikel ne drsi preveč. Je eden tistih, ki iz zavojev prvi pobere svoj motocikel in začne pospeševati. To je ena izmed njegovih podrobnosti.”
Andrea Dovizioso, ki je bil Pedrosin moštveni kolega v sezonah 2009-2011 je dejal, da se je od njega v teh letih veliko naučil.
“Dani je bil moj moštveni kolega pri Hondi, ter tako v razredu do 125 kakor tudi do 250 kubičnih centimetrov in vedno je bil nekoliko hitrejši od mene. Zatosem se poizkušal od njega čim več naučiti.”
“Naučil sem se veliko od njega. Posebno to kako dvigniti motocikel iz ovinka. Bilo je neverjetno. Že v nižjih kategorijah je naredil veliko spremembo, pa jasno tudi v razredu MotoGP. Učil sem se njegovega dirkaškega stila, saj je bila to ena mojih slabosti. Poizkušal sem ga kopirati.”
Pedrosi trenutni moštveni kolega Marc Marquez je skupaj v moštvu odkar je sam nastopa v tem razredu. V tem času je osvojil štiri od možnih petih naslovov svetovnega prvaka.
“Ko sem prišel v razred MotoGP me je učil kako voziti ta motor. Seveda sem se znal vsesti na motor in odpeljati, toda za vse podrobnosti je bil tu Dani.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish