Rossi: Pedrosa naj dirka sam, če je jezen

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2017 .

Valentino Rossi je odgovoril na pritožbe Danija Pedrose, ki je Italijana obtožil, da je bil pri obrambi v njunem dvoboju nešporten. Pedrosa je med prebojem do končnega drugega mesta med drugimi prehitel tudi Rossija, toda Španca je dirkač Yamahe razjezil, saj mu je poskušal zapreti pot in ga pri tem stisnil do roba steze. Italijan pa mu je odgovoril: “Če ni zadovoljen, potem bo moral dirkati sam. Kadar jaz poskušam prehiteti druge, se branijo na enak način, še posebej, kadar gre za napade v zadnjem krogu. V tistem ovinku vedno zapeljemo proti levemu robe steze. Morda sem tokrat peljal kakšen meter z običajne linije, zato ne vem, morda ti dirkači mislijo, da je steza samo njihova.”

Rossi je z nastopom na VN Aragonije presenetil tako javnost, kakor tudi zdravnike, ki so mu po dvojnem zlomu noge napovedovali od 30 do 40 dni počitka. Devetkratni svetovni prvak je tako dirkal vsega 24 dni po poškodbi, na dirki, katero je začel iz prve štartne vrste, pa se je ves čas držal znotraj vodilne skupine. V cilj je pripeljal na petem mestu, šest sekund za zmagovalcem Marcom Marquezom, rezultat pa je presenetil tudi njega samega.

“Dal sem vse od sebe, da bi dosegel najboljši možen rezultati, toda na koncu dirke sem bil že malce utrujen,” je priznal. “Nisem pa pričakoval, da bi lahko dirko končal na petem mestu in se potem počutil tako dobro, kot se. Zelo sem ponosen in vesel, saj pred tednom dni nisem vedel, če bom sploh lahko dirkal. Toda pridno smo delali, se odločili prav in morda celo malce tvegali. Toda poskušal sem, da ne bi izgubil še ene dirke, saj več dirk ko izpustiš, več časa potrebuješ, da se vrneš nazaj na svoj nivo.”

Rossi je priznal, da ga je poškodba ovirala, saj je bil ob koncu dirke bolj utrujen, kot ponavadi, a slabši tempo v zadnjih krogih je tudi posledica specifičnih šibkih točk Yamahinega motocikla. “Sam sem bil solidno konkurenčen, žal pa imamo še vedno težave z obrabo zadnje gume,” je pojasnil. “Če bi bil popolnoma zdrav in v formi, bi v cilj prišel nekoliko višje, nekaj sekund prej. Toda v vsakem primeru je druga polovica dirke za nas problematična. V tem trnutku so v tem delu pri Hondi in Ducatiju boljši od nas.