Rossi padel, Lorenzo najhitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 2. marca 2016 .

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je postavil najhitrejši čas prvega dne zadnjih testiranj pred začetkom sezone motoGP v Katarju, medtem ko je bil Valentino Rossi, njegov moštveni kolega, eden izmed šestih dirkačev, ki so se znašli na tleh.

Moštva so prvi dan predvsem prilagajala motocikle na stezo Losail, medtem pa je Lorenzo odpeljal krog 1:55.452, ki je bil skoraj pol sekunde hitrejši od drugouvrščenega Mavericka Vinalesa na Suzukiju.

Rossi je s svojega motorja padel v desetem zavoju, a se pri padcu k sreči ni poškodoval, kmalu zatem pa se je vrnil na stezo in postavil tretji čas dneva, ki je bil 0.442 sekunde slabši od Lorenzovega.

Andrea Iannone je bil četrti pred Hectorjem Barbero ter Andreo Doviziosom.

Honda se je poigravala z aerodinamčnimi dodatki. Na motorju Marca Marqueza so se pojavila majhna krilca, nekoliko manjša od tistih, ki smo jih videli na Ducatiju. Španec je nekaj krogov odpeljal z njimi, nekaj pa brez, moštveni kolega Dani Pedrosa pa jih sploh ni prizkušal. Marquez je bil več kot sekundo počasnejši od Lorenza in je zasedel deseto mesto. Pedrosa je bil trinajsti, 1.4 sekunde za vodilnim.

Foto: Yamaha