Rossi optimističen za sedež pri Manorju

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2016 .

Rossi optimističen za sedež pri Manorju – Alexander Rossi je mnenja, da so njegove možnosti za povratek na štartno vrsto Formule 1 precej dobre. Upa, da bodo rešitev našli v roku prihodnjih dveh tednov. Edini dve še prosti mesti v sezoni 2016 sta na voljo pri Marussiji, ki bo letos dirkala kot Manor Racing. Ameriški dirkač je že povezan z ekipo, saj je lani petkrat nastopil za njih. Prvič je v dirkalniku sedel v Singapurju.

“Dnevno se pogovarjamo. Skrajni rok za zaključek pogovor je v nekaj tednih, ko se bo testiralo v Barceloni. V tem športu je včasih potrebno stvari potisniti naprej in tega sem vajen. Želim si, da ne bo trajalo predolgo. Poleg tega moram reči, da sem optimističen glede usklajevanj,” je povedal Rossi.

Manor pričakuje, da bodo letos naredili pomembne korake v napredku, potem ko so zamenjali veliko osebja in podpisali dogovor z Mercedesom glede pogonskih enot. Poleg Rossija je moštvo pogovarja še z Indonezijcem Riom Haryantom, ki je pretekli dve sezoni preživel v seriji GP2, kjer je leta 2015 trikrat zmagal in si zagotovil pet uvrstitev na stopničke. Skupno razvrstitev je končal četrti, dve mesti za Rossijem.

Foto: foxsports.com