Rossi opozarja Zarcoja: To ni moto2!

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2017 .

Valentino Rossi po dirki v Austinu ni bil zadovoljen z vožnjo Johana Zarcoja, ki je v sedmem krogu s poltovarniško Yamaho napadel Italijana, ki pravi, da je moral odpeljati mimo ovinka, da ni prišlo do padca.

Rossi je bil za krajšanje steze kaznovan s pribitkom 0.3 sekunde (kazni bi se po besedah vidstva dirke izognil, če bi pridobljeno prednost vrnil že na stezi) k njegovemu končnemu času, a kazen na razplet dirke ni vplivala. The Doctor je v cilj pripeljal na drugem mestu pred Danijem Pedroso, po odstopu moštvenega tekmeca Mavericka Vinalesa pa je tako tudi prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva.

Po dirki je novinca okrcal, da je bilo njegovo prehitevanje bolj podobno potezam, ki jih vidimo v srednjem razredu prvenstva.

“Pogovoril se bom z vodstvom dirke, saj mi ni preostalo drugega, kot da v ovinku zapeljem naravnost,” je o kazni dejal Rossi.

“Na izbiro sem imel le to, ali pa da bi trčila, kjer bi padla oba. Ko pri 180 kilometrih na uro vidiš senco na notranji strani, se ne odločaš, ampak avtomatično zapelješ naravnost. Težava ni v vodstvu dirke, ampak v Zarcoju, ki je sicer zelo nadarjen, a je v tem primeru naredil napako. To ni Moto2, tu se tako ne da prehitevati,” je prepričan Italijan.

“V tem delu dirke sem se počutil zelo dobro, zato sem ga poskušal prehiteti,” je dejal Zarco. “Po incidentu sem izgubil stik z njim in potem mi je pobegnil. Videl sem, da se mi je ponudila priložnost, zato sem jo izkoristil. To je bil edini način. Če bi se vozil za njim in razmišljal, ali mi bo uspelo ali ne, bi morda padel. Zato je bilo nujno, da sem ga poizkusil prehiteti,” je še dodal Zarco, ki je dirko končal na petem mestu.