Rossi opozarja: Yamaha ni storila dovolj za sezono 2019

Avtor prispevka: , objavljeno 28. novembra 2018 .

Valentino Rossi je opozoril, da izboljšave, ki jih je Yamaha pripravila za testiranja v Valenciji in Jerezu niso dovolj, da bi se prihodnjo sezono lahko borili za zmage. Italijan je prvi testni dan v Jerezu končal na sedemnajstem mestu, saj se je njegova yamaha M1 pokvarila ravno v trenutku, ko je nadel nove gume.

Yamaha je za testiranja pripravila dva nova pogonska agregata, Rossi pa pravi, da izboljšave niso dovolj izrazite. “Nismo naredili velikega napredka,” je povedal. “Težave so še vedno prisotne. Današnji dan sem končal na začelju, ker sem imel tehnične težave, ko sem hotel krog odpeljati na novih gumah. Toda tudi sicer naš tempo, ki je najpomembnejši, ni ravno dober. Najboljši fantje so hitrejši od nas. Težava ni v izbiri pravega agregata, ampak v tem, da ne en ne drug nista toliko boljša, kot bi morala biti.”

Rossi je dejal, da je Yamaha trenutno počasnejša od Ducatijev in Suzukijev na obrabljenih gumah, ter da težave z obrabo gum ravno tako niso rešene. “Z novimi gumami smo hitri. Maverick (Vinales) in Franco (Morbidelli) sta oba hitra. Po nekaj krogih pa so vsi Ducatiji in Suzukija hitrejši od nas. Če bi jutri dirkali, bi v cilj pripeljali na petem, šestem, sedmem mestu, morda četrtem, če bi kdo izmed vodilnih padel, vendar pa se za zmago ne bi mogli boriti.”

Italijan tako meni, da se Yamaha nahaja v enakem položaju, kot lani tak čas, je pa priznal, da je malce prezgodaj, da bi napovedovali, da bo sezona 2019 enaka letošnji. “Precej zgodaj je še. Hitrost se ne skriva samo v pogonskem agregatu. Na motorju je še nekaj drugih področij, katere lahko izboljšuješ tudi med sezono, zato upamo, da se lahko izboljšamo.”

 

NOVO!! Koledar Valentino Rossi ter MotoGP 2019 za samo 11.90€ le še do petka 30. 11.!
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish