Rossi odprl stare rane in znova udaril po Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2022 .

Valentino Rossi je bil minuli konec tedna prisoten v paddocku karavane MotoGP, kjer se je varovanec njegove akademije mladih dirkačev, Francesco Bagnaia boril za naslov svetovnega prvaka in ga tudi osvojil.

Rossi, ki je pred sedmimi leti izgubil naslov proti Jorgeju Lorenzu, je na pobudo italijanskih medijev znova udaril po Marcu Marquezu, katerega je v preteklosti večkrat obtožil, da je pomagal Lorenzu.

Marquez in Rossi sta bila na dirki v Maleziji 2015 vpletena v napet dvoboj, ki pa se je končal z incidentom, zaradi katerega so sodniki Italijana kaznovali s tremi kazenskimi točkami, posledično pa je zaradi že prej zbranih kazenskih točk odločilno dirko sezone v Valencii začel z zadnjega mesta, s čimer je imel Lorenzo lažjo pot do zmage in osvojenega naslova prvaka.

Marquez je v nedavnem intervjuju za španski AS o dirki v Sepangu dejal, da sta bila z Rossijem enako hitra in se “nekaj krogov borila, dokler enemu izmed njiju niso popustili živci.” Marquez je dejal, da bi Rossi, ki je bil tisti, kateremu so popustili živci, zdaj zagotovo ravnal drugače.

Novinarski kolegi iz La Gazzetta dello Sport so Rossija v Valenciji povprašali za komentar, Italijan pa je dejal: “Seveda da nadaljuje s tem, toda vsi vemo, kaj se je dogajalo v 2015. Zato vsakič, ko trdi, da to ni res, zgleda slabo.”

Bagnaia je v Valencii postal prvi italijanski svetovni prvak MotoGP, po Rossiju 2009. “Pecco je zares močan, potrebuje le cono udobja, toda ko se ujame z motociklom je nedotakljiv,” je povedal o svojem nekdanjem varovancu. “Poleg tega je zelo vljuden, prijazen, dober fant, kateremu se vidi, da prihaja iz dobre družine.”

Rossi pa je priznal, da je bil letos nekoliko razočaran nad Francom Morbidellijem, še enim izmed dirkačev, ki prihajajo iz njegove akademije VR46. “Pričakoval sem, da bo bolj konkurenčen, toda imel je veliko težav.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj