Rossi odpovedal nastop na Monza Rally Show

Valentino Rossi bo dirkal na 12urni vzdržljivostni dirki v Abu Dabiju
Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2019 .

Valentino Rossi je odpovedal letošnji nastop na Monza Rally Show, kjer je skoraj tradicionalno nastopal zadnjih nekaj let in požel kar nekaj uspehov. Rossi je velik ljubitelj dirkanja na štirih kolesih, predvsem se rad preizkusi v rally dirkalnikih s katerimi je nastopal tudi v Monzi. Toda letos ga tam ne bo: “Letos smo se odločili za spremembe,” je povedal Italijan. “Ne bom dirkal na Monza Rally Showu, saj za konec leta načrtujem nastop na vzdržljivostni dirki v Abu Dabiju. Vozil bom Ferrarija 488 za moštvo Kessel.”

Devetkratni svetovni motociklistični prvak je pojasnil, da bo 14. decembra nastopil na 12 urni dirki, za volanom dirkalnika razreda GT3 pa se bo izmenjeval s svojim (pol)bratom Luco Marinijem in svojim asistentom Alessiom Saluccijem. Rossi in Uccio sta za švicarsko moštvo Kessel že dirkala leta 2012, takrat sta s Ferrarijem 458 odpeljala dve dirki serije Blackpain.

Rossi pa ne bo prvi zvezdnik svetovnega motociklističnega prvenstva MotoGP, ki bo nastopil na dirki v Abu Dabiju. Jorge Lorenzo je tam nastopil prav tako z ekipo Kessel Racing s Ferrarijem 458 v letu 2014 in s sovozniki Liamom Talbotom, Marcom Zanuttinijem ter Jacquesom Duvyerjem, tudi zmagal.