Rossi: Odličen krog, a brez dogovora z Bagnaio

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2021 .

Valentino Rossi je svojo kariero dirkača moštva Petronas SRT začel s solidnim četrtim mestom na kvalifikacijah za VN Katarja. Za prvo štartno vrsto pa mu je zmanjkalo vsega 0.026 sekunde, potem ko je svoj najboljši krog postavil z vožnjo za Ducatijevim dirkačem Francescom Bagnaio. Slednji je osvojil najboljši štartni položaj, njegov prvi v razredu MotoGP, tovarniški dirkač Ducatija pa je bil 0.342 sekunde hitrejši od Rossija, ki je bil na koncu najvišje uvrščeni dirkač med netovarniškimi moštvi.

“Zelo sem zadovoljen,” je povedal Rossi. “Zelo lepo smo začeli novo sezono z novim moštvom. Na drugem kompletu gum sem imel zelo dober občutek in veliko oprijema. Krog je bil zares dober, vozil pa sem lahko na polno brez napak in končni čas je bil izjemen. Žal ni bil dovolj dober, da bi ostal v prvi štartni vrsti, a kljub temu je četrto mesto zelo pomembno za dirko.”

Rossi in Bagnaia sta na stezi skupaj vozila že prej, le da je dirkač Yamahe vozil v ospredju, zato so se pojavila vprašanja, če se morda Italijana med sabo nista dogovorila za sodelovanje. “Ne, s Peccom nimava nobenega dogovora, čeprav sva na stezi naletela drug na drugega in sem enkrat spredaj vozil jaz, drugič on,” je pojasnil devetkratni svetovni prvak. “Francescu čestitam za najboljši štartni položaj, saj je vozil zelo dobro in to je popoln začetek sezone zanj.”

Čeprav je bil Rossi hiter na kvalifikacijah, pa ostaja vprašanje, kako visoko lahko poseže na dirki. “Imel sem nekaj težav na tretjem in četrtem treningu, ki se pojavijo zaradi obrabljenih gum. Na kvalifikacijah smo bili hitri, toda simulacija dirke ni bila najboljša. Upamo, da bodo pogoji na stezi dobri. To si zaslužimo za prvo dirko, saj smo dirkači, moštva, ljudje v paddcoku in navijači težko čakali začetek sezone.”

Rossi je namignil, da bi na dirki morda lahko poizkusil s tvegano taktiko pri izbiri gum. “Na zadnjem prostem treningu sem preizkusil srednje trdo gumo, ki je ena izmed možnosti za dirko. Težko bo odpeljati celo dolžino na mehkih gumah, ki se bodo v tej vročini hitreje obrabljale, zato bom morda vozil s srednje trdo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj