Rossi obžaluje “prometni zamašek” v Brnu

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2016 .

Valentino Rossi je dejal, da je bilo v zadnjih minutah kvalifikacij za VN Češke, na stezi tako, kot na cestah v središču Rima. Dirkača Yamahe je tik pred začetkom hitrega kroga prehitel Marc Marquez, ki je končeval svoj hitri krog s katerim je prišel do najboljšega štartnega položaja, Rossi je zato moral Španca prehiteti nazaj v prvem ovinku, s čimer je izgubil nekaj časa in ni izboljšal svojega prvega kroga. Italijan je bil na koncu skoraj sekundo za Marquezom, dirko pa bo začel s šestega mesta.

The Doctor je v prvem poizkusu vozil s tršo prednjo gumo, za drugi poizkus pa je nadel mehkejšo, vendar zaradi prometa ni uspel odpeljati popolnega kroga. “Na žalost so pri mojem drugem poizkusu vsi izboljševali svoje čase, jaz pa sem obtičal v prometu,” je povedal po koncu kvalifikacij. “Bilo je kot v središču Rima, vsi so pospeševali na vso moč, nato malce počakali, zatem zavirali. Bila je katastrofa. Poskušal sem odpeljati čist krog, toda vozil sem sredi zmede in moral sem se boriti s Polom Espargarojem in Marquezom, zaradi česar mi krog ni uspel. Čakal sem, da bi Espargaroja prehitel na ravnini in ko sem upočasnil, da bi bil hitrejši na izhodu iz ovinka, nisem vedel, da je za mano Marquez. To mi je pokvarilo zadnji krog. Se pač zgodi.

Še vedno se bom lahko boril za stopničke, če bom imel dober tempo. Ta na treningih ni bil slab. Večje vprašanje je, kakšno bo vreme. Ali bo deževalo, ter kako ogreta bo steza, če bo dirka suha,” je še dodal Rossi.

Foto: Yamaha

najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo