Rossi obžaluje “neumno napako” v Assnu

Avtor prispevka: , objavljeno 28. junija 2016 .

Valentino Rossi je po dirki v Assnu, kjer je padel medtem ko je vodil, dejal da obžaluje, da je storil napako, zaradi katere zdaj v prvenstvu zaostaja še več.

“V prvem delu dirke sem se na motorju počutil zelo dobro, v drugem pa sem na zadnje kolo nadel mehko gumo in občutek je bil še boljši,” je povedal.

“Po dobrem štartu sem imel več oprijema, zato sem poskušal voziti hitreje. Toda naredil sem napako, neumno napako. V ovinek sem pripeljal prehitro. Žal mi je za vso ekipo, saj bi danes lahko zmagali. Imel sem lepo prednost pred drugimi. V drugem delu dirke sem z mehko zadnjo gumo v devetem ovinku lahko peljal hitreje, saj sem lahko začel pospeševati že prej. V deseti ovinek sem tako pripeljal štiri ali pet kilometrov na uro hitreje, kot prej, zaviral pa sem na isti zavorni točki, zato mi je odneslo prednji konec,” je pojasnil Italijan, ki je bil po padcu močno razočaran, saj je prednost Marca Marqueza v prvenstvu narastla, namesto da bi se zmanjšala. Marquez ima kljub drugem mestu v Assnu namreč v prvenstvu zdaj 42 točk prednosti pred Rossijem, ki je zaradi dirkaške napake enkrat že odstopil v Austinu.

“Žal mi je, da nismo nadoknadili zaostanka, še posebej do Lorenza, ki je imel ta konec tedna težava. Pa tudi v primerjavi z Marquezom,” je dejal dirkač Yamahe. “Ta ničla je še ena velika težava v boju za naslov prvaka, po tistem odstopu zaradi okvare motorja v Mugellu. Zdaj ima Marquez ogromno prednost.

Toda ni konec, dokler ni konec. Prvenstvo je še dolgo, zdaj moramo le maksimalno izkoristiti vsak konec tedna,” je še dodal devetkratni svetovni prvak.