Rossi obžaluje napako v dvoboju z Lorenzom

Avtor prispevka: , objavljeno 25. septembra 2016 .

Valentino Rossi je vodil v srednjem delu dirke, proti koncu dirke pa sta ga prehitela tako Marc Marquez, kot moštveni kolega Jorge Lorenzo. Slednjega je Italijan dva kroga pred koncem dirke poskušal prehiteti nazaj, a je naredil napako in odpeljal s steze, tako da ni imel priložnosti pripraviti še enega napada. Lorenzo je tako v cilj mirno pripeljal na drugem mestu, Rossi pa je posledično izgubil še dodatne točke v boju za naslov svetovnega prvaka.

“Škoda, da sem naredil napako,” je dejal Rossi, ki za vodilnim v točkovanju prvenstva zaostaja 52 točk. “V zadnjem krogu bi se morda lahko boril z Lorenzom za drugo mesto, če ne bi bilo te napake. Z nastavitvami smo poskušali manj obrabljati gume, toda na žalost nam ni uspelo dovolj dobro, zato sem se znašel v težavah,” je priznal Italijan, od katerega je Lorenzo v zadnjih krogih vozil tudi nekaj desetink sekunde hitreje. “Jorge je bil na koncu dirke hitrejši od mene. Na koncu koncev pa so stopničke dobrodošle. Proti Jorgeju sem izgubil štiri točke, a se še vedno držim (v boju za drugo mesto v prvenstvu). Za nami je dober konec tedna. Poskušali smo nekaj drugačnega, a se ni izšlo najbolje.”

Rossi je dejal, da je bila Marquezova prednost ta, da je manj obrabil zadnjo gumo. “Marquezova prednja guma je bila podobna moji,” je pojasnil Rossi. “Mi pa imamo težave z zadnjo. Na Yamahinih motociklih se zadnja guma več vrti v prazno, zato se gume hitreje obrablja. Kljub temu pa sta dva naša motorja na stopničkah, brez napake pa bi sam dirko končal manj kot tri sekunde za Marquezom,” je še dodal Italijan.