Rossi o svoji prihodnosti po prvih šestih dirkah sezone

Valentino Rossi v barvah Petronas SRT
Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2021 .

Valentino Rossi bo odločitev o tem, kaj bo počel po koncu letošnje sezone MotoGP, sporočil po prvih šestih ali sedmih dirkah, takrat pa bomo tudi izvedeli, ali bo v sezoni 2022 še vedno dirkal, ali pa bo dirkaški kombinezon zamenjal za srajco šefa moštva.

Rossi se je pred letošnjo sezono iz tovarniške ekipe Yamahe preselil k poltovarniškemu moštvu Petronas SRT, ekipi, ki je v lanski sezoni dosegla največ zmag med vsemi moštvi. Italijan si tako ob moštvenemu kolegu Francu Morbidelliju obeta celo kakšno zmago, ki bi, če bo prišla v prvem delu sezone, lahko prinesla podaljšek Rossijeve dirkaške kariere. “Odvisno bo od dirk,” je za kolege pri Sky Sport24 pojasnil Rossijev prijatelj, Uccio Salucci. “Po šestih ali sedmih dirkah bomo videli, če se bo še vedno zabaval in kako konkurenčen bo, takrat pa se bomo tudi odločili, če bo še nadaljeval z dirkanjem.”

Tudi če Rossi zapusti MotoGP pa bo za sabo poleg številnih rekordov in drugih dosežkov morda pustil drug pečat in svojim navijačem dal priložnost, da še naprej ostanejo aktivni v povezavi z njim. Vse glasnejše so namreč govorice, da bo The Doctor v 2022, oziroma v bližnji prihodnosti, na stezo postavil motocikle svojega lastnega MotoGP moštva. “Dirkači iz naše akademije so se razvili hitreje, kot smo pričakovali, zato je nastopil čas, ko moramo razmisliti o svojem moštvu v razredu MotoGP. Pot do tja je sicer dolga. Poleg drugih dejavnikov je velika neznanka, s katerim motociklom bi dirkali, pri tem pa vsi vemo, da je Yamaha v naših srcih,” je povedal Salucci.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish