Rossi o Maleziji 2015: Mislim sem, da bodo kaznovali Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2023 .

MotoGP se ta konec tedna mudi v Maleziji. Dirkališče Sepang pa je gostilo enega izmed najodmevnejših dogodkov v MotoGP, ko je na stezi eksplodiral odnos med dvema velikanoma, Marcom Marquezom in Valentinom Rossijem. Čeprav je od tega minilo že osem let pa sta akterja, tako kot gledalci, glede dogodkov še vedno močno deljeni.

Rossi je o incidentu nedavno govoril v enemu izmed podcastov in dejal, da so občutki še vedno popolnoma enaki. “Ko zdaj pomislim na zadnje tri dirke 2015, imam enake občutke, kot ko sem končal zadnjo dirko takrat,” je povedal Italijan. “Ostaja globoka rana, o kateri še preveč razmišljam. K sreči sem kasneje v karieri začel početi stvari, ki me veselijo, toda… V Maleziji mi je Marc nagajal vso dirko. Želel je, da padem, potem pa sva na ravnini zadela. On pravi, da sem ga brcnil, pa ga nisem. Kakor koli že, padel je in po dirki sem šel h komisarjem, prepričan, da ga bodo na naslednji dirki poslali na zanje štartno mesto, a namesto njega, so tja poslali mene. Uničil mi je ključno dirko v svetovnem prvenstvu, predzadnjo dirko prvenstva,” je odločen Rossi.

Marquez pa je na drugi strani o zloglasnem incidentu spregovoril v svojem dokumentarcu. “Ko smo prišli na tiskovno konferenco pred dirko v Maleziji, me je javno napadel in obtožil zarote, namesto, da bi se z mano pogovoril na samem. Ni bilo prav, šlo je za zastraševanje. Nekateri še vedno trdijo, da sem se potem med dirko sam naslonil na njegov motocikel, toda jasno je to, da me je potisnil na rob steze in mi ni pustil prostora. Ko me je pogledal, je proti meni sunil z nogo. Takrat je napako naredilo tudi vodstvo dirke. Če to ne bi bil Valentino Rossi, bi bil takoj izločen iz dirke.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj