Rossi: Nori Iannone me je stal boja za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2017 .

Valentino Rossi se je večji del dirke za VN Avstralije držal v ospredju vodilne skupine osmih dirkačev, Italijan pa je prepričan, da bi zmagovalca Marca Marqueza lahko napadel pred koncem dirke, če ga nebi Andrea Iannone prehitel z agresivnim manevrom.

Marquez je v 21. krogu s prehitevanjem Mavericka Vinalesa prevzel vodstvo na dirki in si nato do cilja pridirkal 1.7 sekunde prednosti, pri tem pa mu je pomagalo tudi dejstvo, da so se Iannone, Rossi in Johann Zarco za njim še borili za mesta. Iannone je slednja dva napadel in prehitel s precej agresivno potezo, a pred njima je ostal le nekaj ovinkov, preden ga je Rossi prehitel in se podal v lov na Marqueza. Rossi pa je prepričan, da je ravno s tem izgubil priložnost, da bi Marqueza pred koncem dirke lahko poskušal napasti.

“Mislim, da bi se lahko držal Marqueza do konca dirke, saj sem bil hiter,” je po dirki povedal Rossi. “V enem trenutku sem mislil, da sem v odličnem položaju, Iannone pa je v šikano pripeljal kot norec in Marquez mi je pobegnil. Toda tudi tako bi danes težko zmagal.”

Na dirki pa smo videli kar nekaj agresivnih potez in številne dotike med dirkači. Zarco je trčil v zadek Marquezovega motocikla, kasneje pa sta tudi Marquez in Rossi rahlo trčila. “Nivo agresivnosti in dotikov se je močno dvignil, še posebej zdaj, ko imamo v karavani veliko dirkačev iz razreda moto2. Tudi Zarco je vedno zelo agresiven,” je dejal Rossi. “Takšne stvari te razjezijo, vendar s tem ne moreš spremeniti ničesar. Takšna je ta igra in tako je treba igrati. Vse skupaj je bolj nevarno, toda tako je treba dirkati, če nočeš sedeti doma. Zarco in Iannone sta najhujša nasprotnika v dvobojih. Spomnim se, da sem se z Iannonejem v sezoni 2015 boril na tak način v katerem me je premagal v zadnjem krogu, zato sem dal vse od sebe tudi pri prehitevanju Zarca pa tudi Marqueza. Dirka je bila super in zelo sem užival,” je še dodal sedemkratni svetovni prvak razreda MotoGP.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish