Rossi: Nismo našli prave hitrosti

Avtor prispevka: , objavljeno 11. junija 2017 .

Valentino Rossi je bil po dirki za VN Katalonije po svojih besedah zelo, zelo žalosten, saj so se uresničili njegovi strahovi o ponovitvi nočne more iz Jereza. Na drseči stezi Montmelo v Barceloni je Italijan v cilj pripeljal šele na osmem mestu, potem ko mu je pomanjkanje oprijema na zadnji gumi preprečilo boj za višja mesta.

“Zelo, zelo sem žalosten glede rezultata in glede dirke,” je dejal dirkač Yamahe, ki je dirko končal okrog 0 sekund za zmagovalcem Andreo Doviziosom. “To je ena mojih najljubših stez in pričakoval sem dobro dirko, še posebej, ker sem bil lani tu zelo dober in sem celo zmagal.

Skrbelo nas je, da bi se lahko ponovil Jerez in prav čudno je, da sta bili dirki, kjer sem lani zmagal, letos za nas najslabši. Poskušali smo rešiti težave, vendar nismo našli prave hitrosti in današnja dirka je bila zelo težka. Prednji del motocikla v takšnih pogojih preveč drsi, nato pa težave začne povzročati še zadnja guma. Na koncu je glavni problem oprijem zadnje gume, še posebej na desni strani. Že po desetih krogih sem imel veliko težav in sem moral precej upočasniti. Vse sem poskušal, toda bilo je nemogoče hitro zapeljati iz ovinka. S tem motociklom imam ves čas težave z zavijanjem. Včasih imam težav več, včasih manj. Jutri bomo na testiranjih preizkusili nekaj stvari, ki niso z lanskega motocikla, ampak bi nam lahko pomagale,” je še dodal Italijan, ki je našel tudi pojasnilo, zakaj težav v takšnem obsegu ne občutita dirkača poltovarniškega moštva Yamahe Tech 3, ki sta dirko v Barceloni končala na petem in šestem mestu. “Morda zato, ker vozita lanski motocikel, ki je z mojega vidika boljši pri zavijanju in je manj obremenjujoč do gum. Zato sta bila tu, tako kot v Jerezu, boljša od nas,” je pojasnil devetkratni svetovni prvak, ki je v le štirih dirkah izgubil vodstvo v prvenstvu in zdaj v točkovanju za vodilnim Maverickom Vinalesom zaostaja za 28 točk. “Dobro je, da smo osvojili nekaj točk, čeprav pa sem izgubil dve mesti v prvenstvu. Kljub temu pa se še vedno borimo za naslov, saj je v prvenstvu pet dirkačev v razmeku 28 točk.

Kakor koli že, zdaj se moramo osredotočiti na prihajajoče dirke. Jutri nas čaka pomembno testiranje, ki je za nas dodaten bonus, saj bo potekalo na stezi, kjer smo imeli težave. Upamo, da bomo našli rešitve za hitrost in boljši občutek,” je še dodal The Doctor.

Foto: Yamaha