Rossi: Nisem umazan dirkač!

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2016 .

Valentino Rossi je dejal, da moštvenemu tekmecu Jorgeju Lorenzu ne bo dovolil, da ga imenuje za umazanega dirkača.

Lorenzo je namreč na tiskovni konferenci po dirki za VN San Marina trdil, da je bil Rossi pri prehitevanju za vodstvo v drugem krogu dirke morda malce preagresiven, saj je bil tako ali tako precej hitrejši in bi ga lahko prehitel tudi drugače. Dodal je, da drugi dirkači prehitevajo bolj čisto, saj bi zaradi prehitevanja skoraj padel.

Na izjavo je Rossi burno odreagiral in vse skupaj zanikal, Španec pa je po konferenci dejal, da je bil Italijan nevljuden, ker ga je prekinil.

Devetkratni svetovni prvak pa je dejal, da ne bo le mirno sedel in poslušal Lorenzovih kritik na njegov račun. “Mislim, da je bilo prehitevanje takšno, kot mnogo drugih, vključno s tistim, ko je Dani Pedrosa prehitel mene,” je na kritike odgovoril Rossi. “Ne bom dovolil, da me Lorenzo zmerja z umazanim dirkačem, saj to nisem. Tudi on je agresiven, ko prehiteva mene,” je še dodal Italijan.

Na Rossijevo stran je stopil tudi Marc Marquez, ki je dejal, da Rossi pri prehitevanju ni storil nič narobe. “Precej sem že zaostajal in čudno se mi je zdelo, da je Valentino motor nagnil toliko pred ovinkom, potem pa sem videl, da je šlo za prehitevanje,” je dejal Marquez. “Šlo je za običajno prehitevanje. Malce agresivno, toda na domači dirki se še malo bolj potrudiš. Valentino je prebrisan, saj je vedel, da je Jorge lahko zelo hiter, zato ga je prehitel agresivno, toda pošteno,” je še dodal dirkač Honde.