Rossi ni vplival na Lorenzov odhod iz Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2016 .

Valentino Rossi trdi, da je trdno prepričan, da on ni med razlogi, zaradi katerih se je njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo ob koncu letošnje sezone prestopiti k Ducatiju. Rossi je v začetku letošnje sezone podaljšal pogodbo z Yamaho za dodatni dve leti, torej do konca leta 2018, Jorge Lorenzo pa se je odločil za dvoletno pogodbo z Ducatijem. Po uradni potrditvi prestopa se je na veliko govorilo o morebitnih razlogih za Špančevo potezo. Glavni razlog naj bi bilo favoriziranje Rossija s strani vodilnih mož Yamahe, kar pa je Lorenzo na tiskovni konferenci že zanikal.

Zdaj je tovrstna ugibanja zanikal tudi Rossi. “Pri Yamahi je nekaj posebnega to, da vsi šefi znajo dirkati z dvema vrhunskima dirkačema, saj so nama vedno dali enake možnosti,” je povedal Italijan. “Že v sezoni 2008, ko sem za Yamaho dirkal četrto sezono, se je Lorenzo moštvu pridružil na povsem enakem nivoju. Enako pa se je zgodilo tudi leta 2013, ko sem se po dveh sezonah pri Ducatiju vrnil k Yamahi, kjer je Lorenzo postal prvak. Pri Yamahi se vse deli na dva enakomerna dela, saj je to ključno, da ekipa deluje dobro, zato sem prepričan, da se Jorge za prestop ni odločil zaradi občutka podrejenosti ali neenakopravnosti.”

Rossi pa je dodal, da je Ducati zdaj povsem drugačno moštvo, kot je bil v sezonah 2011 in 2012, ko je tam dirkal sam, zato pričakuje, da bo Lorenzo prihodnjo sezono že v boju za najvišja mesta. “Ko sem prispel k Ducatiju je bil motor popolnoma drugačen od drugih. Šlo je za povsem drugačen pristop,” je pojasnil Rossi. “Takrat so se pri Ducatiju odločili, da uberejo bolj običajen pristop, kakršnega se držijo druge ekipe, kar je bila očitno pravilna odločitev, saj zdaj tudi sami lahko vidite, kako dobri so Ducatiji. Potrebovali so le čas in izkušnje s takšnim motorjem. Iz sezone v sezono so se izboljševali. Zdaj je Ducati povsem na nivoju Yamahe in Honde. Z Lorenzom bo njihova forma prišla bolj do izraza.”

2
Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
2 Tema komentarjev
0 Odgovori na to temo
0 Sledilci
 
Komentarj z največ reakcijami
Najbolj vroča tema komentarjev
0 Komentarji avtorjev
Jaša Gtajovc VošnjakLucia Castillo Avtorji zadnjih komentarjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo
Lucia Castillo
Gost
Lucia Castillo

Mediji zmeraj nekaj natepavajo v prazno…

Jaša Gtajovc Vošnjak
Gost
Jaša Gtajovc Vošnjak

Jep ampak denar