Rossi v drugem delu dirke ni imel pravega občutka

Avtor prispevka: , objavljeno 17. julija 2016 .

Valentino Rossi je po dirki na sušeči se stezi Sachsenring priznal, da v danih pogojih preprosto ni bil dovolj hiter za stopničke, saj ni našel pravega občutka za motor.

Sedemkratni prvak razreda MotoGP je vodil v prvih dveh krogih VN Nemčije, ko je bila steza še zelo mokra. Do polovice dirke se je še boril za višja mesta v vodilni skupini, toda po (pre)pozni menjavi motocikla je bilo njegovega lova na stopničke koneec.

Medtem ko je Marc Marquez izbral popoln trenutek za prehod na motocikel z gumami za suho stezo, je Italijan z menjavo odlašal, v zadnjih krogih pa ni več mogel držati tempa, ki so ga narekovali Andrea Iannone, Dani Pedrosa in Jack Miller. Dirkač Yamahe je v cilj pripeljal na osmem mestu po dirki pa priznal, da bi izgubil manj mest, če bi z menjavo gum opravil prej. “Največja težava je bila ta, da sem bil v drugem delu dirke na gumah za rahel dež na sušeči se stezi zelo počasen,” je pojasnil Rossi. “Z menjavo motocikla bi lahko opravil dva ali tri kroge prej, toda to na končni rezultat ne bi veliko vplivalo. Če bi zamenjal prej, bi bil verjetno šesti. Vozil sem blizu Crutchlowa in Dovija, toda po menjavi nisem imel pravega občutka in sem bil zelo počasen. Nisem našel občutka za gume. Na koncu sem bil osmi in izgubil sem lepo priložnost, da bi nadoknadil zaostanek v skupnem točkovanju prvanestva. V normalnih pogojih bi dirko končal na stopničkah.”

Marquez, kateremu je na polovici dirke kazalo, da bo izgubil kar nekaj točk, je dirko obrnil sebi v prid in povečal vodstvo v prvenstvu. Rossi, ki za Špancem zdaj zaostaja za 50 točk, je priznal da bo zaostanek zelo težko nadoknadil na preostalih devetih dirkah. “Na teh prvih devetih dirkah nisem zbral toliko točk, kot bi jih lahko, saj sem naredil nekaj napak,” je priznal. “Razlika do vodilnega Marqueza je zelo velika. Vseeno je zdaj pred nami še pol prvenstva. Deveti dirk je še veliko. Svoje delo moramo opraviti čim bolje in poizkusiti doseči čim višje rezultate,” je dodal Rossi.

Foto: Yamaha