Rossi ni navdušen nad zaporednim trojčkom dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 13. oktobra 2016 .

Čeprav naslednje tri dirke sezone MotoGP potekajo na dirkališčih, ki so Ventinu Rossiju všeč pa Italijan ni toliko navdušen nad dejstvom, da so na sporedu vsak konec tedna zapored, pred dvotedenskim premorom, kateremu nato sledi finalna dirka sezone.

“Tri dirke zapored lahko prinesejo veliko komplikacij,” je dirkač Yamahe dejal na tiskovni konferenci v Motegiju. “Če se ti nekaj zgodi na prvi, to plačaš zelo drago. Gre za velik napor z veliko stresa in odkrito lahko rečem, da mi to ni všeč.  Po drugi strani pa si veliko na motorju, zato si lahko na vsaki dirki hitrejši. Motegi mi je všeč, še bolj pa Phillip Island in Sepang. Na teh treh dirkališčih zelo uživam,” je še dodal.

Prav zaradi ohranjanja forme pa so tri zaporedne dirke za Rossijevega moštvenega kolega Jorgeja Lorenza dobrodošle. “Naporno je, toda všeč mi je, saj si v kratkem času veliko na motorju. Ko je naslednja dira na sporedu tik za prejšnjo, so mišice še pripravljene, zato imaš manj težav. Te tri dirke bi morale biti zanimive,” je povedal.

Vodilni v točkovanju prvenstva, Marc Marquez pa se tako kot Rossi zaveda posledic, ki bi jih lahko pustila že manjša poškodba na prvi ozmed treh dirk. Španec bo na vsaki izmed naslednjih dirk imel večje možnosti, da postane letošnji svetovni prvak, toda le, če dirke konča in izgubi kar najmanj točk.

“Pomembno je končati vse dirke, obenem pa si tudi na treningih ne smem privoščiti preveč tveganja s padci,” je dejal Marquez, ki je letos na prostih treningih pogosto padel z motorja. “Paziti je treba, saj kmalu sledita še dve dirki, zato časa za okrevanje ni.”

Foto: Yamaha