Rossi: Ne veselite se prehitro, dirkal bom še vsaj dve leti

Avtor prispevka: , objavljeno 13. marca 2017 .

Valentino Rossi je v Katarju na zadnjih testiranjih pred začetkom sezone v soboto navidez že našel rešitve za slabšo formo na pripravah, a preboj mu je dal le lažno upanje, saj je v nedeljo, ko se je končal zadnji dan priprav, zabeležil šele enajsti čas, 0.855 sekunde slabši od časa, ki ga je odpeljal moštveni kolega, Maverick Vinales. Vinales je bil v soboto tudi edini, ki je bil po napredku z nastavitvami še hitrejši od Rossija, toda naslednji dan se je motocikel obnašal povsem drugače in dirkaški doktor ni našel zdravila. “Danes nam ni šlo tako dobro, kot včeraj,” je v nedeljo povedal Italijan. “Dan smo začeli s takšnim motociklom, s kakršnim smo končali sobotni dan, toda obnašal se je povsem drugače in na njem sem imel povsem drug občutek,” je pojasnil. “Kot kaže so se pogoji na stezi spremenili in mi ni uspelo izboljšati včerajšnjega časa. Zelo sem se trudil, toda čas je bil še slabši.”

Vinales je dobil vsa štiri testiranja pred začetkom letošnje sezone in tako velja za enega izmed favoritov za letošnji naslov prvaka. Rossi je priznal, da se mladi Španec, novinec v moštvu Yamahe, precej hitreje prilagaja novemu motociklu in tako lažje iz njega izvleče boljše čase, to pa izkušenega veterana pred prvo dirko letošnje sezone tudi nekoliko skrbi.

“Kot kaže ima naš motocikel veliko potenciala, saj je Vinales zelo, zelo hiter,” je dejal devetkratni svetovni prvak. “Toda mislim, da s svojo ekipo hitreje razumejo motocikel in ga prilagodijo v krajšem času, mi pa smo nekoliko v zaostanku. Zato smo malce zaskrbljeni in upamo, da se bomo na prvo dirko pripravili bolje.” Prav to pa bo nekoliko težje, saj je prva dirka sezone na sporedu 26. marca, potekala pa bo na isti stezi, kot so minule dni dirkači testirali. Rossi zaradi nedeljskih težav ni uspel opraviti simulacije dirke, kjer bi zbral morda ključne podatke, prav nasprotno pa velja za Vinalesa, ki je uspel odpeljati več simulacij dirk. Italijan bo tako za pomoč moral pokukati v podatke moštvenega kolega: “Malce se bomo pogovorili in poskušali najti rešitve, kako bi tudi jaz iz motocikla lahko izvlekel več,” je dejal Rossi, ki si močno želi osvojiti deseti naslov svetovnega prvaka, kar pa ob trenutnih težavah ne bo lahka naloga. “Kakor koli, letos ni moja zadnja priložnost za naslov, saj bom dirkal še vsaj dve sezoni. Potem pa bom še videl, kako se bodo stvari razvijale,” je pojasnil Rossi, ki je na lestvici združenih časov vseh treh dni testiranj v Katarju zasedel šesto mesto.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish