Rossi ne ve, kje se bo vse to končalo

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2015 .

Valentino Rossi tudi po prespani noči ne more preboleti izgubljenega naslova prvaka. Italijan nadaljuje napade na Marca Marqueza, ki naj bi bil odgovoren, da je izgubil naslov na zadnjih treh dirkah sezone.

Spor med dirkačema se je vnel po dirki v Avstraliji, kjer je Rossi končal na četrtem mestu, za zmagovalcem Marquezom, Jorgejem Lorenzom ter Andreo Iannonejem. Dirkač Yamahe je Marqueza obtožil, da je sklenil pakt z Lorenzom, kateremu pomaga na poti do osvojenega prvenstva, olje na ogenj pa je prilila dirka v Maleziji, kjer je Rossi spet tožil, da ga je Marquez, katerega je zrinil s steze in za to prejel kazen, namerno oviral med dirko.

Strasti se niso prav nič pomirile niti na zadnji dirki sezone v Valenciji. Rossi je takoj po dirki Marqueza zopet obtožil nešportnega vedenja, saj naj bi Španec Lorenzu ščitil hrbet.

Čeprav je zanikal, da bi zaradi dogodkov v zadnjih tednih lahko zaključil kariero, pa je priznal, da ne ve, kaj se bo v prihodnji sezoni zgodilo med njim in Marquezom na stezi. “Pri tem, kar počnem, sem zelo strasten in načrtov za prihodnost ne bom spreminjal zaradi tega, kar se je zgodilo. Še naprej bom opravljal svoje delo,” je 36-letni Rossi povedal novinarjem.

“Ne vidim težav v tem, da bova prihodnjo sezono z Jorgejem moštvena kolega. Bojim pa se tega, kar bi se lahko zgodilo, saj ne vem, kako se bo vse skupaj končalo z dirkačem, kot je Marquez, ki se odloči, da ne bo zmagal na dirki, zgolj zato, da bi škodoval nekomu drugemu,” je dejal devetkratni svetovni prvak, ki je odločilno dirko v Valenciji začel z zadnjega mesta, kamor ga je potisnila kazen, ki jo je dobil v Maleziji, zaradi namernega izrivanja s steze in celo domnevne brce v Marquezov motor.

Italijan je dejal, da se celo boji za prihodnost MotoGP-ja, glede na to, da bo mladi Španec v prihodnjih letih krojil sam vrh. “Marquez je prihodnost MotoGP-ja,” je nadaljeval Rossi. “Zelo je nadarjen. Star je šele 22 let zato ga čaka še kar nekaj sezon. Toda cel konec tedna se je lagal in trdil, da bo naredil vse, da bo premagal Lorenza, saj je to pomembno za njegovo moštvo, na dirki pa je storil prav nasprotno. To je brca v mednožje za vse,” meni Italijan, ki je svoje skrbi glede Marquezove pomoči Lorenzu razkril tudi šefom MotoGP, s katerimi se je zaradi spora v Maleziji sestal v četrtek.

“Sestal sem se s šefiprvenstva in tri dni vnaprej sem napovedal, kaj se bo zgodilo,” je dejal. “Dejali so, da je to nemogoče, pa vendar se je zgodilo točno tako,” je prepričan Rossi.

Foto: Yamaha

14
Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
14 Tema komentarjev
0 Odgovori na to temo
0 Sledilci
 
Komentarj z največ reakcijami
Najbolj vroča tema komentarjev
0 Komentarji avtorjev
Daniel LuznarKristjan Mihalič-KixxKocjancic AndrejDarja ŠkerjancMelita Bevc Avtorji zadnjih komentarjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo
Tina Jurgovic
Gost
Tina Jurgovic

Kako ironično, da ravno Rossija tako zelo skrbi, kaj se bo zgodilo z dirkačem, kot je Marquez na stezi. Zakaj se ne vpraša, kaj se še lahko zgodi ko je na stezi dirkač kot je on ? Ki raje zapravi celo prvenstvo, samo zato da Marqueza zrine s proge, ker mu je kriv prst pokazal??

Bojan Piškur
Gost
Bojan Piškur

Jst bi ga istu zrinu z proge sej je on zacel upocasnjevat pred njemu sej je prov tako U0001f603
Rossi legenda U0001f60a

Lucia Castillo
Gost
Lucia Castillo

Marquez ni prihodnost….

Tina Jurgovic
Gost
Tina Jurgovic

aja, to bi blo pa fer? to da je Marquez rossiju pokazal kdo je šef, ko se je rossi nanj spravil je pa nešportno pa blablabla 🙂 res ste talenti oziroma pacienti

Tina Jurgovic
Gost
Tina Jurgovic

ja ti boš vedla, če je rosi reku da je

Marko Ferlic
Gost
Marko Ferlic

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Takega razmišljanja pa še ne. P.S. iz kar nekaj kamer se lepo vidi, da se je Marquez prvi naslonil na Rossija.

Robi Lukačič
Gost
Robi Lukačič

Markez je je budala ki bo hitro zaključil ker mu ne dela glava škoda

Nika Furman
Gost
Nika Furman

Marquez še ima velik časa, da ujame Rossija kar se naslovov tiče. Kar se pa tiče Rossija… je imel letos zadnjo šanso pa jo je zapravil, ker se raje ubada z Marquezom in ma prekratke živce

Bojan Piškur
Gost
Bojan Piškur

Hahah pokazal kdo je sef? Rossi is boss! Marguez hoce kopirat Rossija sam mu ne gre kej prevec dober…

Melita Bevc
Gost
Melita Bevc

Reku reku..sam kaksna prihodnost je reku???…djmo ldje si bolj natancno ogledvat posnetke da ne pride do takihle butastih izjav..

Darja Škerjanc
Gost
Darja Škerjanc

jaz bi MM in J.LO iz srca podarila tale komad : https://www.youtube.com/watch?v=OK4fJhbRL1g

Kocjancic Andrej
Gost
Kocjancic Andrej

MM je pokazav da je pokvarjen v dušo, hinavc…

Kristjan Mihalič-Kixx
Gost
Kristjan Mihalič-Kixx

Rossi drugo leto prvak z lahkoto ko se spremenijo pravila, gume in manj elektronike. Pa bomo vidli kdo je Bog(46 itak) in kdo so drekci U0001f602

Daniel Luznar
Gost
Daniel Luznar

Tina itak da so pacienti zato rabijo doktorja pa niso vsi 46 fani takih mnenj isto zame 93 ga ni rabu tolko je… zadnje dve dirke ma po drugi strani če ga nebi obtoževal mogoče bi imel danes 10 naslov tako pa je mali reku sem te j…l v australiji a ja.. no zdaj boš vidu pa .in to so zadnje dve dirke