Rossi ne ve, kje se bo vse to končalo

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2015 .

Valentino Rossi tudi po prespani noči ne more preboleti izgubljenega naslova prvaka. Italijan nadaljuje napade na Marca Marqueza, ki naj bi bil odgovoren, da je izgubil naslov na zadnjih treh dirkah sezone.

Spor med dirkačema se je vnel po dirki v Avstraliji, kjer je Rossi končal na četrtem mestu, za zmagovalcem Marquezom, Jorgejem Lorenzom ter Andreo Iannonejem. Dirkač Yamahe je Marqueza obtožil, da je sklenil pakt z Lorenzom, kateremu pomaga na poti do osvojenega prvenstva, olje na ogenj pa je prilila dirka v Maleziji, kjer je Rossi spet tožil, da ga je Marquez, katerega je zrinil s steze in za to prejel kazen, namerno oviral med dirko.

Strasti se niso prav nič pomirile niti na zadnji dirki sezone v Valenciji. Rossi je takoj po dirki Marqueza zopet obtožil nešportnega vedenja, saj naj bi Španec Lorenzu ščitil hrbet.

Čeprav je zanikal, da bi zaradi dogodkov v zadnjih tednih lahko zaključil kariero, pa je priznal, da ne ve, kaj se bo v prihodnji sezoni zgodilo med njim in Marquezom na stezi. “Pri tem, kar počnem, sem zelo strasten in načrtov za prihodnost ne bom spreminjal zaradi tega, kar se je zgodilo. Še naprej bom opravljal svoje delo,” je 36-letni Rossi povedal novinarjem.

“Ne vidim težav v tem, da bova prihodnjo sezono z Jorgejem moštvena kolega. Bojim pa se tega, kar bi se lahko zgodilo, saj ne vem, kako se bo vse skupaj končalo z dirkačem, kot je Marquez, ki se odloči, da ne bo zmagal na dirki, zgolj zato, da bi škodoval nekomu drugemu,” je dejal devetkratni svetovni prvak, ki je odločilno dirko v Valenciji začel z zadnjega mesta, kamor ga je potisnila kazen, ki jo je dobil v Maleziji, zaradi namernega izrivanja s steze in celo domnevne brce v Marquezov motor.

Italijan je dejal, da se celo boji za prihodnost MotoGP-ja, glede na to, da bo mladi Španec v prihodnjih letih krojil sam vrh. “Marquez je prihodnost MotoGP-ja,” je nadaljeval Rossi. “Zelo je nadarjen. Star je šele 22 let zato ga čaka še kar nekaj sezon. Toda cel konec tedna se je lagal in trdil, da bo naredil vse, da bo premagal Lorenza, saj je to pomembno za njegovo moštvo, na dirki pa je storil prav nasprotno. To je brca v mednožje za vse,” meni Italijan, ki je svoje skrbi glede Marquezove pomoči Lorenzu razkril tudi šefom MotoGP, s katerimi se je zaradi spora v Maleziji sestal v četrtek.

“Sestal sem se s šefiprvenstva in tri dni vnaprej sem napovedal, kaj se bo zgodilo,” je dejal. “Dejali so, da je to nemogoče, pa vendar se je zgodilo točno tako,” je prepričan Rossi.

Foto: Yamaha