Rossi ne prevzema odgovornosti za žvižge navijačev

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2016 .

Valentino Rossi trdi, da svojim navijačem ne more preprečiti, da bi izžvižgavali Marca Marqueza in Jorgeja Lorenza. Oba sta bila namreč v Katarju deležna žvižgov, potem ko sta dirko končala na stopničkah, medtem ko to Italijanu ni uspelo. Toda Rossi trdi, da ne more prevzeti odgovornosti za dejanja svojih navijačev. “Mislim, da v Katarju ni bilo prisotnih veliko italijanskih navijačev,” je dejal. “Nisem jaz kriv, da je prišlo do te situacije in niti ne vem, kako bi jo lahko popravil.”

Lorenzo je dejal, da ga je obnašanje gledalcev begalo, saj v lanskem prvenstvu ni storil nič narobe. “Mislim da v zadnjih mesecih lanske sezone nismo storili nič narobe. Le osredotočil sem se na to, da sem bil čim hitrejši, Marc pa je poskušal doseči najboljši možen rezultat. Na stezi se trudimo po najboljših močeh, pri tem pa tvegamo življenja. Ne vem, kaj sem storil narobe,” se je spraševal.

Marquez je dodal, da je po lanskih zapletih z Rossijem pričakoval takšno obnašanje nekaterih gledalcev. “Ni mi všeč, da gledalci žvižgajo, še posebej, če so žvižgi namenjeni meni. Nisem neumen in vem, da bomo temu priča skozi celo sezono. Vseeno mi je, v kakšne barve so oblečeni gledalci. Mislim, da so vsi uživali v dirki in to mi je najbolj pomembno,” je povedal dirkač Honde.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish