Rossi ne pozna razloga za slabo formo v Assenu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2019 .

Valentino Rossi je po zanj zelo skormnih kvalifikacijah, ki jih je zaključil šele na štirinajstem mestu ni znal razložiti kaj je pravzaprav botrovalo temu dosežku. Kot je dejal se nikakor ni mogel najti pravih občutkov na motociklu.

Italijanski dirkač je sicer na tretjem treningu postavil čas, ki bi mu omogočil neposredno uvrstitev v hitrejšo kvalifikacijsko skupino vendar pa čas ni bil priznan, saj je v zadnjem zavoju zapeljal izven meja steze. Tretji trening je tako zaključil na štirinajstem mestu. Še slabše mu je šlo nato na četrtem, ko je zasedel šele osemnajsto mesto nato pa obtičal v počasnejši kvalifikacijski skupini. Dirko bo tako pričel s štirinajstega mesta, kar je njegov najslabši rezultat na tem prizorišču po letu 2006.

Na drugi strani pa sta za veselje Yamahe poskrbela Fabio Quartararo in Maverick Vinales, ki sta zasedla prvi dve mesti.

“Fabio in Maverick sta hitra že celoten vikend. Na drugi strani pa imava z Francom (Morbidellijem) nekoliko več težav. Enostavno se ne počtim dobro na motociklu, tudi tam kjer bi moral biti hiter nisem. Danes zvečer nas čaka veliko dela, da odpravimo težave, čeprav niti ne vemo natanko zakaj smo tako počasni.”

Rossi je sicer kljub nekoliko slabšim predstavam na treningih verjel v preboj v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Težave so mu popoldne povzročale tudi nekoliko višje temperature.

“Danes dopoldne ni bilo tako slabo. Odpeljal sem krog, ki je bil dovolj dober za uvrstitev v Q2. Žal pa sem v zadnjem zavoju zapeljal na zeleno cono za kar so mi na koncu niso priznali tega časa. Kljub temu sem bil optimističen pred kvalifikacijami ter verjel v nastop v Q2. Toda popoldne sem imel z višjimi temperaturami veliko več težav. Čaka nas zahtevna dirka, saj tudi moj ritem ni najboljši.”