Rossi ne obžaluje, da se ni umaknil na vrhuncu kariere

Avtor prispevka: , objavljeno 25. aprila 2021 .

Od zadnje zmage Valentina Rossija na dirki MotoGP je minilo že 46 mesecev, toda Italijan še ne razmišlja o koncu kariere. Kljub pomanjkanju vrhunskih rezultatov v zadnjih sezonah pa svoje odločitve, da nadaljuje z dirkanjem ne obžaluje, saj še vedno uživa v dirkanju. “Moji razlogi so povsem preprosti in čudno se mi zdi, da nekateri ne razumejo,” je dejal v pogovoru za italijanske kolege pri Gazzetta dello Sport. “Rad imam ta občutek, ta adrenalin, ko zmagam, pridem na stopničke, ali pa le odpeljem dobro dirko. Ta občutek me potem spremlja nekaj dni in v njem zares uživam. Zavedam sem, da me bo povozil čas, tako kot vsakega, toda dal bom vse od sebe, da se to zgodi čim kasneje. To je edini razlog, da še dirkam,” je pojasnil veteran, ki letos v svetovnem prvenstvu dirka že 26 sezono zapored.

V svoji karieri je zmagal na številnih dirkah, toda po njegovem mnenju, bi več izgubil, če bi se umaknil na vrhuncu kariere. “Če na vrhuncu nehaš delati nekaj, kar te veseli, izgubiš več, kot pridobiš,” trdi devetkratni svetovni prvak, ki še vedno sanja deseti naslov. “Nikoli ne veš, kdaj je s tabo zares konec. V 2013, ko sem se vrnil k Yamahi, so me vsi že odpisali. Toda če mi v 2015 ne bi ukradli prvenstva, bi imel še en naslov svetovnega prvaka več, desetega, ki bi moje zmagovalno obdobje podaljšal za 6 let. Ne želim biti 12. ali 16. toda, če bi želel zaključiti z dirkanjem, ko sem bil na vrhu, bi to moral storiti pred nekaj leti. Toda še vedno verjamem da lahko znova postanem prvak in želim poizkusiti.”

Poleg sezone 2015 pa Rossiju ne da miru še ena dirka. “Valencia 2006. Tam sem zapravil naslov svetovnega prvaka, katerega bi zagotovo osvojil in bi bil moj deseti, kljub ukradenemu naslovu v 2015,” je povedal Italijan, ki po 26 letih dirkanja pravi, da je bil eden izmed prvih sodobnih dirkačev, ki je utrl pot trenutnim generacijam. “Bil sem prvi sodobni dirkač MotoGP. Prvi sem dosegel in naredil kar nekaj stvari, iz katerih se zdaj učijo številni drugi dirkači. Začel sem zelo mlad in pri 20. letih sem že vozil v najvišjem, 500-kubičnem razredu, moji poti pa so odtlej sledili vsi ostali.”

Veteran pa zdaj prav tako uživa v novem poglavju kariere, v poltovarniškem moštvu Petronas Yamahe. “Čeprav sem e zelo dobro počutil tudi v tovarniški ekipi, je ozračje pri Petronas SRT zelo dobro. V moštvu je veliko mladih fantov. Zjutaj z veseljem pridem v garažo, ki je polna ljudi, ki v dirkanje vlagajo svoje srce in dušo,” je še povedal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj