Rossi ne more več slediti najboljšim – Agostini

Valentino Rossi Yamaha MotoGP 2019 Assen
Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2019 .

Legendarni motociklistični prvak Giacomo Agostini meni, da Valentino Rossi ni več tako hiter, kot njegovi tekmeci v MotoGP, toda dodaja, da si devetkratni svetovni prvak zasluži vse pohvale, ker se na dirkah še vedno zabava.

Rossijeva forma v zadnjem času ni ravno najboljša, saj je na zadnjih treh dirkah zapored odstopil, njegov niz brez zmage pa sega v sezono 2017. Agostini, ki je v svoji karieri skupno osvojil 15 naslovov svetovnega prvaka v motociklizmu, še danes velja za najuspešnejšega dirkača kraljevega razreda motociklizma. 77-letni Agostini meni, da Rossi ni več zmožen konkurirati tekmecem in da se njegov čas počasni končuje, tako kot se je končal pri nekaterih drugih velikih športnikih.

“Valentino naredi, kar more, toda ne more več slediti tekmecem in za to se znajde v težavah,” je povedal Agostini v intervjuju za italijanski Quotidiano Nazionale. “Vale je dosegel veliko, toda leta minevajo, tako kot za vse. Minil je čas Maradone, Cassiusa Claya, Eddya Merckxa, …minil je tudi moj čas, sicer bi bil še danes na stezi. Leta tečejo in na neki točki moraš to dojeti in premisliti. Vsi si želimo, da bi znova zmagoval, da bi bil vedno številka ena, toda mislim da je vsem jasno, da so tekmeci precej močnejši.

Valentino se zabava in še vedno želi dirkati. Želi biti v tem svetu, četudi v cilj pripelje na četrtem ali petem mestu. Tudi če ne zmaga, uživa v dirkanju. Prav to pa se mu pomaga soočiti s težkimi trenutki, ki jih doživlja zdaj.”

Čeprav trenutna forma The Doctorja ni najboljša, pa Agostini meni, da jo Rossiju lahko uspe obrniti na bolje, saj se moštvo Yamahe zanaša na njegove izkušnje. “Valentino dirka in zmaguje celo življenje. Ima edinstvene izkušnje. O tehniki ve več, kot marsikateri drugi dirkač, zato bo njegova presoja najboljša, če je pri Yamahi kaj potrebno spremeniti,” je še dodal.