ROSSI ne mara dirk flag-to-flag, ker so bolj nevarne

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2021 .

Valentino Rossi je z dirko v Le Mansu nekoliko popravil vtis iz letošnje sezone, saj dirke ni končal pri repu razpredelnice in na trenutke je bil konkurenčen ostalim. Dežnih dirk flag-to-flag pa ne mara preveč, saj so lahko izredno nevarne.

Dirka se je začela v suhi stezi, vendar so morali dirkači na menjavo motorjev po nekaj krogih. To je močno premešalo vrstni red tekmovalcev. Flag-to-flag pomeni, da se dirka vozi od štartne zastave do kariraste zastave brez prekinitve. V primeru dežja se vklopi bela zastava in imajo dirkači možnost menjave motorja za dež. Pri tem pa se ne uporabi rdeča zastava za prekinitev dirke. Rossi je kritično odgovoril na tak način dirkanja. “Osebno ne maram dirk med zastavami, zlasti zato, ker so bolj nevarne. Veliko se pojavi stresa med dirkači in takrat lahko postane nevarno. Moramo odpeljati hiter krog da pridemo do boksov tudi s gumo za suho stezo po mokri stezi,” je dejal glede vožnje Valentino Rossi.

Rossi je dirko končal na 11 mestu in skozi celotni vikend prikazal malo boljše predstave. Še vedno je Italijan na skromnem 19 mestu v skupnem seštevku, vendar je na zadnji dirki dosegel več točk, kakor v celotni sezoni do sedaj. “Zjutraj se je ogrelo in nato ponovno začelo deževati in po mokrem sem bil hiter. Mislim, da bi lahko namesto z mehko pnevmatiko za dež lahko začeli z srednjo pnevmatiko za dež. Ampak smo dež pričakovali veliko kasneje,” je še dodal Rossi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish