Rossi “naštudiral” lansko Folgerjevo vožnjo

Avtor prispevka: , objavljeno 15. julija 2018 .

Valentino Rossi je dejal, da je pred letošnjo dirko na Sachsenringu, do potankosti preučil vožnjo Jonasa Folgerja na lanski dirki, ko je Nemec skoraj zmagal pred domačimi gledalci. Folgerja letos zaradi bolezni ne nastopa na dirkah MotoGP, a je lani na motociklu Tech3 Yamahe zasenčil Rossija in Mavericka Vinalesa na tovarniških M1, in Marcu Marquezu vse do konca dirke dihal za ovratnik, ter se na koncu zadovoljil z drugim mestom.

Drugi je bil tokrat tudi Rossi, ki je na VN Nemčije dosegel svojo najboljšo uvrstitev letos, prav tako pa je bil Marquez, ki je zmago na tej stezi slavil že deveto sezono zapored, premočan zanj. “Lanska dirka folgerja mi je precej pomagala,” je priznal Rossi. “Tako po psihični plati, saj lani tu nisem imel dobrega občutka na motorju in s tem tudi nisem bil dovolj močan na dirki. folger lani očitno ni vedel, da ta steza ne leži Yamahi in je odpeljal odlično dirko, povsem na nivoju Marca, v boju za zmago vse do zadnjega.

Zato sem preučil Folgerjevo dirko, njegove linije, njegov način vožnje, ter seveda nastavitve. Bil mi je v veliko pomoč, zato moram ta pokal dati njemu,” se je pošalil Italijan, ki je bil z drugim mestom zelo zadovoljen. “To ni le najboljša letošnja uvrstitev, temveč tudi najboljša dirka, saj sem jo zelo dobro začel. Dober začetek je bil zelo pomemben, saj sem bil šele šesti in sem poskušal koga prehiteti na štartu. Zatem pa sem 30 krogov vozil zelo dobro, poskušal malce popaziti na gumo in ves čas sem bil na pravem mestu v pravem trenutku. Uspel sem nekaj krat prehiteti brez vsakršne napake.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish