Rossi napoveduje naporen obračun za stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2017 .

Valentino Rossi je na kvalifikacijah za VN Amerik dosegel najboljši rezultat v letošnji sezoni, saj se bo v lov na zmago podal iz prve štartne vrste, za Marcom Marquezom in Maverickom Vinalesom. Uvodni dirki sezone je začel iz tretje oziroma četrte štartne vrste, kljub temu pa se je na dirki zavihtel na oder za zmagovalce, kar mu daje upanje, da bo tudi v Austinu za vodilnima Špancema na dirki zaostajal manj.

“To so bile šele prve prave kvalifikacije letos, saj jih je v Katarju in Argentini zmotil dež,” je dejal dirkač Yamahe. “Z motociklom sem imel dober občutek in vedel sem, da lahko dosežem dober rezultat, če bom lahko odpeljal čist krog. Upam, da se bom na dirki lahko boril z Marquezom in Vinalesom, vsekakor pa se bom potrudil, saj sem ponavadi na dirki hitrejši, kot na prostih treningih. V tem trenutku sta precej hitrejša v posameznem krogu, pa tudi njun tempo na dirki je dosti boljši.

Težko bo, toda morda bodo pogoji na dirki drugačni in bo razmerje drugačno, zato bo zelo pomembno na ogrevanjih dodobra preizkusiti stezo. Poskušal bom ostati blizu Marqueza in Vinalesa, toda hkrati bom moral spremljati, kako bosta za mano vozila Pedrosa in Zarco, ki sta prav tako hitra. Mislim, da me čaka naporna bitka za stopničke. Do prvega ovinka se lahko zgodi veliko stvari, ki jih ne pričakuješ, prav zato pa je pomembno, da dirko dobro začneš iz prve vrste, saj je bolje, če se izogneš gneči. Taktiko na dirki pa določiš, ko vidiš kje se nahajaš po prvem ovinku.”

Foto: Yamaha