Rossi napoveduje izjemno izenačeno sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2019 .

Valentino Rossi meni, da je pred nami ena najbolj zanimivih sezon v zgodovini najelitnejšega motociklističnega tekmovalnega razreda, saj lahko v širiši krog favoritov za naslov uvrstimo sedem ali osem kandidatov na treh oziroma štirih različnih motociklih.

Devetkratni svetovni prvak je med glavne kandidate za letošjnji naslov, poleg sebe uvrstil še svojega moštvenega kolega Mavericka Vinalesa, oba tovarniška dirkača Ducatija ter Honde ter dirkača Suzukija Alexa Rinsa. Zaradi tega se bodo ti dirkači morali boriti prav za vsako točko, ki bi bila na koncu sezone lahko odločilna ter se na določenih dirkah zadovoljiti tudi z nekoliko slabšim rezultatom.

“Ne spomnim se, da bi bilo kdaj pred sezono toliko dirkačev, ki lahko računajo na boj za naslov. Pričakujem izjemno izenačeno in napeto sezono, saj se kar sedem ali osem dirkačev na treh oziroma štirih različnih motociklih lahko bori za letošnji naslov.”

“Vsi tovarniški dirkači so izjemno konkurenčni. Ducatija izgledata še posebej močno, tik za njima sta oba dirkača Honde, nato smo in Suzuki s Rinsom. Ob tem ne smemo pozabiti niti na Quartararoja,  Bagnaio, Crutchlowa in Morbidellija, ki so bili zelo hitri na testiranjih. Tako nas je tu že deset.Sezona bo izredno nepredvidljiva. Na eni dirki si lahko na odru za zmagovalce nato pa na drugi storiš napako in se boriš za sedmo mesto.”

Z njim se strinja tudi Andrea Dovizioso, ki je novo sezono oznčil kot najbolj nepredvidljivo odkar je sam del karavane MotoGP.

“Letos imamo veliko izjemno hitrih dirkačev. Pričakujem, da se bo na vsaki dirki za zmago borilo veliko število dirkačev. Letošnja sezona bo tako veliko bolj izenačena kot so bile predhodnje. Že prva dirka v Katarju vedno postreže z izjemnim dogajanjem na stezi. Rezultati na dirki tako niso enaki tistim na testiranjih.”

Svoje mnenje o tem kdo se bo v nedeljo boril za zmago je podal tudi aktualni svetovni prvak Marc Marquez.

“Ta vikend bosta v ospredju oba Ducatija, Yamahi pa tudi Lorenzo in Rins.”