Rossi napovedal konec kariere

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2018 .

Valentino Rossi je pred začetkom letošnje sezone svoje navijače razveselil s podpisom nove, dveletne pogodbe z moštvom Yamahe, ki se bo iztekla ob koncu sezone 2020.

Italijan bo takrat star 41 let in bo zaključil 25 sezono v svetovnem prvenstvu motociklizma, zato se zadnje čase pogosto pojavljajo ugibanja o koncu njegove kariere. “Ta pogodba je verjetno zadnja,” je razkril v pogovoru za britansko televizijo BT Sport. “Vse je odvisno od tega, kakšne rezultate bom dosegal, toda takrat bom star 41 let in morda bo dovolj. Toda prvič v karieri imam do takrat skoraj tri sezone časa za razmislek,” je dodal.

Rossi bo v tem času poskusil ujeti deseti naslov svetovnega prvaka. Če mu uspe, bo postal osemkratni prvak razreda MotoGP, s čimer bo izenačil rekord Giacoma Agostinija, prav to pa pravi, da je njegova največja motivacija. “To je moja največja motivacija. Dirkam, da bi to dosegel, toda zavedam se, da bo ta cilj težko doseči, saj so tekmeci zelo močni, vse pa je tudi odvisno od tega, kako dober bo naš motocikel, ter kako dobri bodo motocikli Honde in Ducatija.”

Italijan zaradi dolge športne kariere lahko pove, kako drugačno je dirkanje danes. “Včasih je bila dirka sestavljena iz več delov, zato je taktika igrala večjo vlogo,” se spominja. “Včasih so se gume na optimalno temperaturo ogrele po dveh ali treh krogih, potem je sledil del dirke, ko so gume in motor delovali 100-odstotno, na koncu pa so gume izgubile precej oprijema, kar si moral nekako nadzirati. Danes pa se dirka s polnim plinom vse od prvega do zadnjega ovinka in med dirko nimaš časa za oddih ali razmislek. ”

Drugačni pa so tudi dvoboji na stezi:” Včasih so se najtrši dvoboji odvijali v zadnjih krogih, včasih na samem začetku. Zdaj pa je polno dvobojev na vsakem zaviranju. Danes je med dirko več kontaktov med dirkači, zato moraš biti bolj agresiven,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish