Rossi: Napad na Lorenza bi bil preveč tvegan

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2016 .

Valentino Rossi je bil po dirki za VN Avstrije sicer zadovoljen z majhno razliko do Ducatijevega dvojca, ki je na dirki zmagal, a je bil hkrati razočaran, ker sam ni mogel zgrabiti zadnjega mesta na stopničkah.

Italijan je dirko končal na četrtem mestu, za moštvenim kolegom in tekmecem za naslov prvaka, Jorgejem Lorenzom. Čeprav je v prvih krogih dirke celo vodil, je Lorenza spustil mimo po napaki. Špancu je nato lahko le sledil, brez prave priložnosti za napad. Po dirki je pojasnil, da bi bilo prehitevanje Jorgeja preveč tvegano.

“Na koncu koncev nisem zadovoljen s četrtim mestom, saj je bil moj cilj dirko končati na stopničkah,” je dejal Italijan, ki lovi deseti naslov svetovnega prvaka. “Toda konec tedna, še posebej pa dirka, je bil zelo dobra. Zmago sem izgubil za zgolj tri sekunde, kar pomeni, da nisem bil daleč za Ducatijema. Osebno pa mi je velika škoda, da je v cilj pred mano pripeljal Lorenzo, ki je bil hitrejši. Škoda je tudi, da se nisem uspel vsaj boriti z njim. Poskušal sem pripraviti nekaj napadov, toda pogoji na dirki so bili zelo težko za vse. Vsi smo imeli težave na zaviranjih, pa tudi na izhodih iz ovinkov. Če bi želel prehiteti Jorgeja, bi tvegal preveč. Vsakič, ko sem se mu približal, sem naredil nekaj napak, tako da sem na koncu v cilj pripeljal kot četrti.”

Je pa bil dirkač Yamahe vesel, da je dirko končal pred Marcom Marquezom, vodilnim dirkačem v točkovanju svetovnega prvenstva. “Zelo sem vesel, saj sem zaostanek zmanjšal za dve točki, kar pomeni, da lahko postanem prvak, če odpeljemo še 100 dirk,” se je pošalil Italijan. “Vsekakor je dobro, da sem dirko končal pred Marquezom, to nam mora uspeti tudi na naslednjih dirkah. Seveda bo položaj na drugih dirkah drugačen, toda poskušati moramo biti vedno med najhitrejšimi in vodilnemu dirkaču odvzeti čim več točk. Proti Marcu je težko nadoknaditi veliko točk, toda prvenstvo je še dolgo in ciljati moramo na vrh, ali pa vsaj na drugo mesto,” je še dodal Rossi, ki je v točkovanju prvenstva še vedno na tretjem mestu. Do zdaj je zbral 124 točk, ima pa jih 14 manj od Lorenza in 57 od Marqueza, do konca pa je še osem dirk.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish