Rossi največja grožnja Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2016 .

Vodilni v skupnem točkovanju svetovnega prvenstva MotoGP, Marc Marquez je Valentina Rossija označil kot največjo grožnjo njegovemu letošnjemu naslovu svetovnega prvaka. Španec ima na sredini sezone pred Rossijem kar 58 točk prednosti in 11 manj pred Jorgejem Lorenzom.

Marquez je pojasnil, da se letos precej bolj osredotoča na konstantnost in sprejem točk za drugo mesto, namesto da bi šel za vsako ceno na zmago. Prav zaradi tega pa ima zdaj za skoraj dve zmagi točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Lorenzom. Oba dirkača tovarniških Yamah sta izgubil točke zaradi lastnih napak, bodisi dirkaaških ali taktičnih.

Kljub veliki prednosti pa se Marquez zaveda, da sta oba Yamahina dirkača še kako nevarna, še posebej Rossi.

“Mislim, da je Rossi zelo dober,” je povedal Marquez. “Morda je lani zgledalo, da je na stezi boljši Lorenzo, toda Valentino je bil najbolj konstanten, letos pa je Vale še močnejši in hitrejši. Ne vem zakaj je tako. Morda zaradi prehoda z Bridgestonovih gum na Michelinove, toda oba z Jorgejem sta močna nasprotnika.

Jorge ima trenutno niz slabih dirk, toda ne bi bilo prvič, da se po nizu slabih dirk pobere in zmaga na petih dirkah zapored.”

Sezona MotoGP se nadaljuje čez manj kot tri tedne, ko je na sporedu VN Avstrije. Na Red Bull Ringu sta dirkača Yamahe na testiranjih močno zaostajala za Ducatijema, Honda pa je pred tem opravila zasebna testiranja, tako da bomo morali še nekoliko počakati, da bomo videli, kako dobro bo šlo japonskemu proizvajalcu in ali bo Marquez uspel še povečati vodstvo v točkovanju.

Foto: Honda