Rossi najprej pri Minardiju, nato Ferrariju

Avtor prispevka: , objavljeno 27. decembra 2023 .

Valentino Rossi je razkril več podrobnosti okrog testiranja dirkalnika F1, po katerem je bil blizu prestopa iz sveta motociklizma.

Italijan je v zlati eri Ferrarijeve prevlade večkrat preizkusil dirkalnik s katerim je na dirkal F1 zmagoval Michael Schumacher potem, ko je sebi in opazovalcem dokazal, da so njegovi časi povsem konkurenčni, pa je bil zelo blizu prestopa v prvenstvo formule ena.

V podcastu Gianluce Gazzolija je Rossi razkril, da bi se v primeru prestopa moral najprej izkazati v tako rekoč najslabšem dirkalniku v karavani, dirkalniku ekipe Minardi, ki je sezoni 2004 in 2005 končalo na zadnjem mestu med konstruktorji, preden je moštvo v 2006 kupil avstrijski Red Bull in ga preimenoval v Toro Rosso. Ekipa iz Faenze je v začetku obstoja tesno sodelovala s Ferarijem, ki je bil njihov motorni dobavitelj, Rossi pa bi iz njihove garaže nato napredoval v moštvo iz Maranella, katerega je v 2007 zapustil Michael Schumacher.

Sodeč po rezultatih ekipe v sezoni 07, ko je Kimi Raikkonen, ki je nadomestil Šumija, postal svetovni prvak, bi podoben podvig lahko uspel tudi Valentinu Rossiju, kar bi bila po svoje velika senzacija. Pa vendar se je takrat 27-letni Italijan odločil ostati v svetu MotoGP. “Na prestop nisem bil pripravljen, saj sem vedel, da lahko na motociklu osvojim še nekaj naslovov. Motor je bil zame zmeraj najboljši. Osvojil sem še dva naslova in zmagal na nekaj zgodovinskih dirkah.”

Rossi je razkril, da se za prestop v F1 ni odločil zaradi vrste neznank, pa tudi zaradi pritiska. “Vsak, katerega sem vprašal za nasvet, tudi moja mama, me je prepričeval, naj grem v F1. Čutil sem velik pritisk, vendar sem se moral na koncu odločiti sam. V srcu sem čutil, da moram ostati v MotoGP.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj