Rossi na stezi ne pričakuje nič posebnega

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2016 .

Valentino Rossi v letošnji sezoni ne pričakuje nadaljevanja ali posledic lanskega spor z Marcom Marquezom, katerega je obtožil laganja in izdaje, s tem ko naj bi Španec pomagal kasnejšemu svetovnemu prvaku Jorgeju Lorenzu.

Toda na tiskovni konferenci pred prvo dirko sezone v Katarju je Rossi dejal, da ne pričakuje, da bi se na stezi zgodilo kaj posebnega. “Rivalstvo je v tem športu le nek dodatek, toda mislim, da se ne bo zgodilo nič posebnega,” je povedal. “Na stezi se ne bo spremenilo nič. Vsi se po najboljših močeh trudimo dirkati spredaj.”

“Kot smo videli v preteklosti, se kdaj pa kdaj spopadeš z določenim tekmecem, toda na koncu koncev je na stezi 20 nasprotnikov, in prav vsakega moram premagati, če želim postati svetovni prvak, kar je moj cilj,” je dodal Marquez.

Rossi je čez zimo nekoliko spremenil pogled na kazen iz Sepanga, ki ga je po njegovem mnenju lani stala naslova svetovnega prvaka. Italijan meni, da je spor med njim in Marquezom pritegnil še več zanimanja za MotoGP. “Na zadnjih dirkah lanske sezone se je zgodilo nekaj drugačnega. Toda to je zdaj za nami. Zdaj nas, vsaj upamo, čaka nov boj.”

Dani Pedrosa se je z dirkačem Yamahe strinjal :”Mislim, da je šlo za velik dogodek. Morda ni bilo to tisto, kar so vsi sanjali, toda bilo je veliko,” je povedal. V Valenciji so bile tribune nabito polne, postavili so celo dodatne tribune in prodali dodatne vstopnice, kar je očitno pozitiven znak. Na splošno mislim da lahko rečemo, da se je število gledalcev MotoGP-ja povečalo, in to je nekaj, česar si želimo.”

Foto: Yamaha