Rossi: MotoGP bo v Italiji živel tudi brez mene

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2021 .

Valentino Rossi je prepričan, da bo prvenstvo MotoGP v srcih italijanskih navijačev živelo naprej, tudi ko bo sam dirkaško čelado ob koncu letošnje sezone obesil na klin.

Rossi je močno zaslužen za priljubljenost razreda MotoGP v Italiji, saj je za njim 26 let dolga in uspešna kariera. Toda Italijan se ob koncu letošnje sezone poslavlja, vendar pa je pred tem s svojo akademijo mladih dirkačev VR46 poskrbel, da bo motociklizem ostal v dobrih rokah nadarjenih italijanskih dirkačev. Eden izmed njih je Francesco Bagnaia, ki je v Misanu zabeležil drugo zaporedno zmago v MotoGP, v prihodnji sezoni pa ostaja dirkač tovarniškega moštva Ducati. Tudi Franco Morbidelli je do MotoGP napredoval skozi Rossijevo akademijo VR46, zdaj pa je postal tovarniški dirkač Yamahe. Ob njima pa smo v Misanu videli izjemno predstavo Enee Bastianinija, enega redkih italijanskih dirkačev, ki so v zadnjih letih prispeli v MotoGP, pa niso svojega talenta kalili v Rossijevi akademiji Vr46, ki je dosegel prve stopničke v MotoGP.

Prihodnjo sezono bo v MotoGP tekmovalo tudi Rossijevo moštvo VR46, za katerega bosta dirkala Luca Marini ter najverjetneje Marco Bezzecchi, Bastianiniju pa se bo pri ekipi Gresini pridružil še Fabio di Giannantonio.

Rossi ob tako močni zasedbi italijanskih dirkačev MotoGP zapušča v dobrih rokah. “MotoGP bo v Italiji živel tudi brez mene. Pecco (Bagnaia) se že letos bori za naslov svetovnega prvaka, verjetno pa se bo boril tudi prihodnje leto. V tovarniški ekipi bo zelo močan tudi Morbidelli, saj je mlad in hiter, zato mislim, da se bo boril za nslov prvaka. Kar pa se tiče drugih iz akademije, bosta dirkala moj brat Luca (Marini) in morda Bezzecchi. Slednje sicer še ni odločeno, oziroma ni uradno, toda vrjamem, da bomo imeli dva hitra dirkača. Pa tudi Bastianini, ki sicer ni naš dirkač, a je bil v Misanu zelo hiter.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish