Rossi: Moštveni kolega bo Pedrosa ali Vinales

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2016 .

Valentino Rossi bo prihodnjo sezono dirkal z novim moštvenim kolegom. Po njegovem mnenju bo odhajajočega Jorgeja Lorenza nadomestil bodisi Dani Pedrosa, bodisi Maverick Vinales.

Aktualni svetovni prvak Lorenzo se ob koncu sezone seli k Ducatiju, Vinales pa je sprva veljal za prvega kandidata za njegovega namestnika, toda po zadnjih novicah iz paddocka, naj bi se Španec odločil ostati pri Suzukiju, s čimer je v igro za drugi sedež Yamahe vstopil Pedrosa.

“V zadnjem času se veliko govori o Pedrosi. Mislim, da si Movistar (glavni sponzor moštva Yamaha) za drugega dirkača želi Španca in mislim, da bo izbran Vinales ali Pedrosa,” je povedal Italijan. “Ne vem pa, kateri ima boljše možnosti. Meni je vseeno. Gre pa za dva zelo različna dirkača. Pedrosa je zelo, zelo dober, zelo hiter in je že dokazal česa je zmožen, vendar je nekoliko starejši. Vinales je zelo nadarjen, kar je tudi že dokazal, toda v MotoGPju še nima veliko izkušenj. Je pa tudi precej mlad, zato nekoliko drugačen. Meni pa je res vseeno, kateri bo moj moštveni kolega. Dobro se razumem z obema,” je še dodal.

Foto: Yamaha