Rossi: Morbidelli bo letos zelo konkurenčen

Avtor prispevka: , objavljeno 11. januarja 2019 .

Valentino Rossi je prepričan, da bo njegov varovanec dirkaške akademije VR46, Franco Morbidelli letos predstavljal zahtevnega konkurenta na stezi.

Morbidelli bo v svoji drugi sezoni razreda MotoGP nastopal v novem satelitskem moštvu Yamahe Petronas SRT ob tem bo uporabljal A specifikacijo motocikla M1, torej zelo podobnega tistemu, ki ga bosta uporabljala tudi Valentino Rossi in Maverick Vinales.

Štiriindvajsetletni italijanski dirkač, ki je v svoji prvi sezoni najelitnejšega motociklističnega tekmovalnega razreda nastopal v moštvu Marc VDS Honda je svojo hitrost dokazal že na testiranjih v Jerezu, kjer zadnji dan postavil šesti čas.

“Že na prvih testiranjih je bil izjemno hiter na novem motociklu. Zato lahko pričakujemo, da bo v naslednji sezoni predstavljal težave vsem najboljšim,” je o svojem rojaku dejal Valentino Rossi.

“Yamahin motocikel mu zelo ustreza. Ta motocikel ti namreč ponudi dobre povratne informacije. Motocikel in dirkač tako lažje postaneta eno. Je pa res, da našim motociklom primanjkuje oprijema, predvsem ob pospeševanju.”

Morbidelli ob tem zatrjuje, da še vedno ugotavlja kako bi lahko iz motocikla izvlekel še nekaj dodatne hitrosti, kar pa zahteva tudi spremembo njegovega sloga vožnje.

“Motocikel je zelo miren zato mora biti tudi dirkač oziroma njegov slog vožnje takšen,” je dejal Morbidelli po testiranjih v Jerezu.

“To trenutno tudi poizkušam doseči.”

“Yamahin motocikel je miren, ni tako intenziven kar dirkaču pomaga ostati v ritmu. Upravljanje motocikla je tako fizično nekoliko manj naporno kot pri Hondi, tako se lahko dirkač bolj osredotoči na druga področja.”

“Vsakič, ko se z motociklom zapeljem na stezo se naučim nekaj novega in ga bolje razumem. Seveda pa potrebujem še nekaj časa, da se popolnoma navadim na motocikel.”

 

Koledar Valentino Rossi 2019 zdaj -10% ceneje!

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish